BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te polise verilen cezaya tepki!

Kilis'teEmniyet Müdürü Candemir Özdemir'in vatandaşların gözü önünde polise verdiği 40 dakikalık çelenk cezasına tepki yağdı!

Abone ol
KİLİS İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir'in polise verdiği 40 dakikalık selam ve çelenk sunum cezası tepkilere neden oldu. Sosyal medyada, polislere verilen cezanın Türkiye'ye yakışmadığı belirtilirken, sosyay paylaşım ağı Facebook'ta çoğunluğu polislerin oluşturduğu "Polis Kürsüsü" adlı grupta ise Özdemir'e tepki yağdı.

Kilis’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, valilik çelenginin sunumu esnasında bir polisin geç selam vermesi üzerine tören bitiminde polislere 40 dakika boyunca selam ve çelenk sunumu tekrarı yaptırıldı.



GEREKÇE GEÇ SELAM VERMESİ 
 
Saat 09.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtı'na valilik çelengini Vali Süleyman Tapsız ile birlikte 2 polis sundu. Polislerden birinin bir anlık dalgınlıkla geç selam vermesi dikkat çekti.
 
Geç selam veren polis memurunu fark eden İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, polis memurlarına Cumhuriyet Anıtı'nda 40 dakika boyunca ceza olarak algılanacak şekilde çelenk sunumu tekrarı yaptırdı.

selam.jpg 
 
Polislerin 40 dakikalık çelenk sunum cezasını çevredeki vatandaşlar da şaşkınlık içinde izledi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

Kilis İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir'in polislere verdiği cezaya sosyal medyadan da tepki yağdı. Sosyal paylaşım ağı Facebook'ta çoğunluğu polislerin oluşturduğu Polis Kürsüsü adlı grupta Özdemir'in tutumu eleştirilirken, şehit polisler hatırlatıldı. İşte o paylaşımlar;

Az önce okudum kan beynime sıçradı. Benim de Sayin müdürümüze bir tavsiyem var. Her gün kaç tane polis şehit oluyor. Müdürüm acaba personeliniz ne kadar hızlı silah çekiyor merak ettiniz mi. Geç kalıyorsa ya da yanlış yapıyorsa kaç polise kırk dakika silah çekme ve hizlu kullanma eğitimi verdirdiniz. Müdürüm geç selam verdik diye kimse ölmez kıyamet kopmaz devlet de yıkılmaz ama geç silah cekersek bir gün hem biz olebiliriz hem de o gösteriyi yaptığınız vatandaşlarımız. En iyisini siz bilirsiniz!!!!

256.20150830193628.jpg

- Arkadaşlar ben konuyu haber başlığı ile birlikte Sn.Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a twetlenmesi taraftarıyım aynı şekilde Sayın başbakana da Orada asker de var onların önünde personelin taciz edilmesi aşağılanması kabul edilebilir şey değil. Bu Müdür derhal görevden alınıp Rütbe geri alma cazası ile cezalandırılıp emrinde bir tane dahi personel olmayacak göreve atanması gerktiğini düşünüyorum. Görüntüde sadece inzibat eri görünüyor ama belki kameramanın arkasında siviller de olabilir.Bu bir eğitim değildir, alıştırma değildir.Tören bittikten sonra personelin toplum öünde küçük düşürülmesi ve aşağılanmasıdır.

- Polisler yoğun stres halinde mücadele ederken Bir tane müdür de kendi kapris ve kibrini daha da doğrusu Devletten aldığı gücü Egosunu Personeline nasıl uygulayarak tatmin olduğunun görüntüsüdür. Aslında mesleği zorlaştıran elde edilen güçle ne oldum delisi olup egosunu tatmin eden bu tip yönetim vasfından aciz kişler yüzünden zorlaşıyor.

- Bu kadar Şehidi polis selamı geç verdi diye veriyoruz demi Müdürüm

- Tebrikler müdürüm, vatanı kurtardınız

- Hakkımı helal etmiyorum böyle insanlara biz hergün burda bugün de ölmedik diyoruz!! Bunlar ne derdin dedevlet buyukleri umarim bu durumu cezasiz birakmaz