BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu’ndan Mısır’a cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’ın "içişlerimize müdahale etmeyin" uyarısına Bakü’den cevap verdi. Davutoğlu, darbe kaygılarının d...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’ın "içişlerimize müdahale etmeyin" uyarısına Bakü’den cevap verdi. Davutoğlu, darbe kaygılarının dile getirilmesinin içişlerine müdahale olmadığını söyledi.
Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov’la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu, "Mısır halkı kendi tercihini yapmış, bir cumhurbaşkanı ve parlamento seçmiştir. Ama önce parlamento fesh edildi, arkasından cumhurbaşkanının görevine son verildi. Bunlar haklı olarak Türkiye’de ve birçok ülkede kaygı uyandırıyor" dedi.
"Bu kaygıların dile getirilmesi olumsuz bir tavır veya içişlerine müdahale gibi algılanmamalı" şeklinde konuşan Davutoğlu, "O zaman bu darbe ve seçilmiş cumhurbaşkanının görevden alınması konusunda tebrik yayınlayan ya da bunu meşru görenler de Mısır’ın içişlerine karışmış olurlar. Eğer onlar bu kanaatlerini sergilerken (içişlerine) karışmış olmuyorlarsa, Türkiye’nin de meşru, halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı ve diğer kurumların bir an önce halk iradesi ile demokrasinin ve oradaki yapının istikrara kavuşması konusnuda kanaat beyan etmesi içişlerine bir müdahale olarak görülmemeli" ifadelerini kullandı.
Bakan Davutoğlu ayrıca, "Biz nihai olarak Mısır halkına büyük güven duyuyoruz. Önemli olan Mısır’ın bir an önce istikrara kavuşması. Buna bölgemizin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bunun olması için de Mısır halkının iradesinin tecelli etmesine herkes gayret sarfetmeli" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)