BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan mezhepçilik tepkisi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Türkiye'nin mezhepçi politikalar izlediği iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Iraklı Sünnilerin oluşturduğu bağımsız kuruluş olan Irak Alimler Konseyi Başkanı Şeyh Mahmud Abdülaziz el-Ani ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Konutu'nda gerçekleşen görüşmede Davutoğlu, komşu Irak'ta yaşanan gelişmeleri her zaman olduğu gibi yakından takip ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin ne Irak özelinde ne de bölgede mezhepçi politika izlediğine işaret eden Davutoğlu, Ankara'nın her zaman Irak'ın barış ve istikrarına katkı yapma doğrultusunda, haksızlığa ve ayrımcılığa uğrayan kim olursa olsun, onların yanında olduğunu kaydetti.

Bunun, Suriye'den Myanmar'a, Somali'den Afganistan'a kadar Türk dış politikasının temel ve vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, Irak'a yönelik politikalarının da bu çerçevede şekillendiğini, Irak'taki tüm kesimlerle diyalog içinde, barış ve istikrara yönelik katkıların devam edeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Şeyh Mahmud Abdülaziz el-Ani de Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İki ülke arasında tarih boyunca çok derin bağların bulunduğuna, Türkiye'nin bugün de Irak'ın sorunlarıyla yakından ilgilenmesini takdirle karşıladıklarına vurgu yapan el-Ani, bu çerçevede Davutoğlu'yla görüşmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Irak'ta son dönemde artan şiddet ve terör eylemlerinden duydukları endişeyi dile getiren el-Ani, birçok saldırının Sünni grupları hedef aldığını ve bu konuda büyük kaygı duyduklarını aktardı.