BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

Balon kazasına ilişkin açıklama

Nevşehir’de düşen balonun bağlı bulunduğu Anatolian Balloons şirketi tarafından bir açıklama yapıldı. Şirketin Genel Müdürü Mahmut Uluer, ka...

Abone ol

Nevşehir’de düşen balonun bağlı bulunduğu Anatolian Balloons şirketi tarafından bir açıklama yapıldı. Şirketin Genel Müdürü Mahmut Uluer, kazaya sebebiyet veren balon firması ve pilot hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
Uluer, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Mayıs 2013 günü sabah saatlerinde 24 yolcunun bulunduğu balonlarına başka bir firmaya ait balonun çarpması sonucu Brezilya uyruklu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, pilot dahil 22 kişinin ise yaralandığını hatırlattı. Uluer, hastanedeki tedavileri süren yaralıların durumlarının iyiye gittiğini belirtti.
Kazaya karışan balonlarının İngiltere’de 2011 yılında üretildiğini, 24+1 yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve TC-BMB tescil işaretiyle Türk Sivil Hava Aracı Sicili’ne kayıtlı bulunduğunu açıklayan Uluer, “Olayın meydana geliş sebebi; İstanbul Balloons (Başkent Havacılık) adında bir işletmeye ait balonun, uçuşuna devam etmekte olan balonumuza yukarıdan çarparak hasar görmesine neden olmasıdır. Zira olay, ’Alçaktaki balonun geçiş üstünlüğü vardır’ kuralı da dikkate alınarak etraflıca araştırılmaktadır. Kazaya sebebiyet veren İstanbul Balloons adındaki işletme ve kaptanı hakkında adli ve idari soruşturmalar sürmektedir” ifadelerini kullandı.

“KAZA İLE İLGİLİ ORTAYA ATILAN İDDİALAR ASILSIZ”
Kaza anında firmalarına ait olan balonu kullanan ve aynı zamanda bir mühendis olan Portekiz uyruklu pilot Rodrigo Neves’in kazadan sonra acil iniş için gerekli olan tüm tedbirleri özenle aldığını ve yolcuların zamanında güvenli iniş pozisyonu almalarını sağladığını belirten Uluer, bu sayede olayın mümkün olan en hafif şekilde atlatılmasının sağlandığını vurguladı. Uluer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Soruşturmaları devam etmekte olan hadise ile ilgili olarak bazı basın-yayın organları ve çeşitli art niyetli çevrelerce ortaya atılan asılsız iddia ve söylentilere itibar edilmemesini rica ederiz. Yaşanan üzücü olay sebebiyle hayatını kaybeden 3 yolcumuzun yakınlarına başsağlığı, tedavileri sürmekte olan 21 yolcumuz ve pilotumuza acil şifalar dileriz. Olaya ilişkin tahkikatların sonuçlanmasıyla birlikte kapsamlı açıklamalar ve elde edilen bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öte yandan dünyanın en büyük balon firmasının Türkiye’de bulunmasını sağlamış, Kapadokya ve Türkiye tanıtımına kuşkusuz en büyük katkıları sağlamış bulunan Anatolian Balloons markamız nezdinde, Türkiye turizmine zarar verebilecek kötü niyetli yaklaşımlardan uzak, itidalli bir tutum takınanlara şükranlarımızı sunarız.”
(İHA)