BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Ülkenin bu kadar sorunu varken kendisine bin odalı saray yaptırana ne denir. 'Zihinsel engelli' demek kendisine ödül olur herhalde, akılsız demek en iyisi" diyen Kılıçdaroğlu eleştirilerin odağında.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine cevap gecikmedi. Önce Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, şimdi de Başbakan Davutoğlu hedefteki CHP liderine yüklendi.

Partisinin “Yerel Yönetimlerde Kadın” programına katılan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eşitliğini, engelli - engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi?" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Davutoğlu, Rixos Otel'de düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda şunları söyledi:

DAVUTOĞLU: İNSAN ONURUNA SAYGI DUYMAYI ÖĞRENMELİDİR

"Sırf Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilmek için zihinsel engelli bütün kardeşlerimize hakaret eden o söze dün sarfeden Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eşitliğini, engelli - engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi?"

EMRULLAH İŞLER: HEM ERDOĞAN'DAN HEM DE ENGELLİLERDEN ÖZÜR DİLESİN

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanımızdan ve rencide ettiği milyonlarca engelli kardeşimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu, gaflarına bir yenisini daha ekleyerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde siyaset tarihimize geçecek bir gafa imza yaptı. ‘Zihinsel engelli’ sözünü hakaret kelimesi olarak kullanarak milyonlarca engelli kardeşimizi özel günlerinde yaralamış ve rencide etmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız sözleri aziz milletimize yapılmış ağır bir hakarettir. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu yalan, iftira ve hakaret üslubunu siyaset tarzı olarak benimseyerek siyasette seviyeyi düşürmektedir. Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanımızdan ve rencide ettiği milyonlarca engelli kardeşimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

METİNER: KILIÇDAROĞLU CİNNET GEÇİRİYOR

CHP liderinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kafayı bozduğunu ve bunun hayra alamet bir durum olmadığına dikkat çeken Metiner, Kılıçdaroğlu'nun tam bir cinnet geçirdiğini söyledi ve ekledi:

"KILIÇDAROĞLU BOŞ YERE BEKLERSİN"

"Kılıçdaroğlu hakareti siyaset zannediyor. Senin ağzınla sana cevap vermek seni ödüllendirmek anlamına gelir. Tartışmanın seviyesini bu kadar düşürdüğün için hiç hak etmiyorsun. Kusura bakma ama bu halinle 'akılsız' ve zihinsel engelli gibi hakaretleri bile hak etmiyorsun. Hakaret bize yakışmaz ama anladığın tek dil de bu maalesef. Cumhurbaşkanımızın seni muhatap alacağını düşünüyorsan boş yere beklersin."

METİNER: PATAVATSIZCA KONUŞUYOR

Kılıçdaroğlu'nun ne laf ettiğini bilmediğini ve patavatsızca konuştuğunu vurgulayan Metiner, Kılıçdaroğlu'na 'Dolmabahçe Sarayı'nı mesken tutan ve Çankaya Köşkü'nü yaptıran Gazi Mustafa Kemal için de mi söyleyeceksin yani?' sorusunu sordu.

NE DEMİŞTİ?

Engellilerin yaşamından farklı kesitler sunan “İlle de Yaşamak” adlı belgeselin gösterimine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engelli bir vatandaşın "Bu kadar sorun varken kendisine bin odalı saray yaptıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zihinsel engelli olduğunu düşünüyor musunuz" şeklindeki sorusuna, "Ülkenin bu kadar sorunu varken kendisine bin odalı saray yaptırana ne denir. 'Zihinsel engelli' demek kendisine ödül olur herhalde, akılsız demek en iyisi" diyerek yanıt vermişti.