BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji açıkladı! Bu gece yarısı başlıyor

Meteoroloji özellikle Ege ve Akdeniz bölgesini şiddetli yağışlara karşı uyardı. Bu geceden itibaren şiddetli yağışlar geliyor.

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İzmir'de ve Aydın'ın Didim ile Kuşadası ilçelerinde sağanak yağış beklendiği belirtildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 'Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar;

  • İzmir'in batı ilçeleri
  • Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçeleri
  • Söke'nin batı kesimlerinde

kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'  uyarısında bulundu.

1.20141204091227.png

2.20141204091237.png
SİBİRYA SOĞUKLARI GELDİ

ARDAHAN'da etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü kent merkezinde yollar buz pistine döndü, ağaçlar ise buz tuttu.

Doğu Anadolu Bölgesi Sibirya yüksek basıncının etkisi altına girerken gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20, Kars'ta 11, Ağrı'da 5, Erzurum'da ise 1 dereceye düştü.

DAHA DA SOĞUYACAK

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden uzmanlar, hava sıcaklığının Sibirya soğukları nedeniyle giderek düşeceğini bildirdiler. Yetkililer, olası don olayına karşı vatandaşları uyardı. Soğuk hava nedeniyle Kura Nehrinin yüzeyi tamamen buzla kaplandı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA BÖLGESİ

 Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BALIKESİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı   19
BURSA Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı   18
CANAKKALE Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Gökçeada çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.   16
İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı   17

EGE BÖLGESİ

Parçalı çok bulutlu, kuzey ve kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu   14
AYDIN Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Didim, Kuşadası ve Söke çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.   19
İZMİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.   19
USAK Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı   14

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Osmaniye, K.maraş ve Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu   22
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu   21
HATAY Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı   20
MERSİN Parçalı ve çok bulutlu   21

KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın ile zamanla Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   16
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   13
KARABUK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   15
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   14

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   6
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   10
MUS Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   9
VAN Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   9

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde G.Antep ve Kilis çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah vce gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   15
BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah vce gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   12
DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah vce gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   12
ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah vce gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   16

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, Ankara, Sivas çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren hafif olmak üzere Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray ile zamanla Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli   14
ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli   14
KONYA Parçalı çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   13
NIGDE Parçalı çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli   14