BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan helikopter açıklaması

Suriye helikopterinin vurulmasıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kimsenin bir daha buna cesaret edemeyeceğini söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris'te düşürülen helikopterle ilgili konuştu. Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını ifade eden Bakan Davutoğlu, saldırıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi vereceklerini söyleyerek "Kimse bir daha Türkiye'nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir" diye konuştu.
 
Paris’te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili olarak, sınır ihlali nedeniyle Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını vurgulayarak şunları söyledi:

İHLALE KARŞI CEZALANDIRICI İŞLEM

Bugün öğleden sonra 14.25 civarında bir Suriye helikopteri sınırımıza 5 mil yaklaştığı anda uyarıldığı halde, yoluna devam  etti ve sınırımızı ihlal etti. Tekrar uyarılmasına rağmen bu ihlali sürdürmesi üzerine de Türkiye uluslararası hukuktan gelen haklarını ve egemenlik haklarını kullanarak, daha önce TSK’ya verilen angajman kuralları çerçevesinde hava kuvvetleri gerekli müdahalede bulundular. Cezalandırıcı bir işlem yapıldı. Suriye helikopteri Türkiye hava sahasını terk ettikten sonra 400 metre kadar içeride düştü. Türkiye kendi sınırlarına dönük herhangi bir ihlale kesinlikle izin vermeyecektir. Suriye’deki krizin şu veya bu şekilde ülkemize bulaştırılmasına veya ülkemize yönelik bir ihlale dönüştürülmesine izin vermeyecektir. Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliğini korumakta kararlıyız.
 
"KİMSE BU CÜRETİ GÖSTEREMEYECEK"
 
Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bilgi sunulacağını belirten Davutoğlu, “Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bu konuda her türlü tedbir alınmıştır." diye konuştu.

genelkurmay.jpg

roket.jpg

3.20130917003437.jpg