BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan Suriye açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye helikopterine uyarı yapıldığı ancak uyulmadığı belirtilerek vurulduğu açıklandı.

Abone ol
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında düşürülen askeri helikopteriyle ilgili açıklama yaptı. Türk hava sahasına yaklaştığı için uyarılan Suriye helikopterinin, Türk hava sahasını 2 kilometre ihlal ettiği, bu nedenle de vurulduğu kaydedildi. İşte Genelkurmay'dan yapılan o açıklama;

M-17 tipi bir Suriye helikopteri, Türkiye hududuna 26 NM mesafede iken, 16 Eylül 2013 saat 13.41'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi(BİKİM) tarafından tespit edilerek takibe alınmış, hududa 5 NM kalıncaya kadar Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (Diyarbakır) tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapılmış, buna rağmen Suriye helikopteri Türk hava sahasına yaklaşmaya devam etmiş ve saat 14.25'te Hatay/Yayladağ'a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde, Türk hava sahasını, yaklaşık 14.200 feet irtifada seyrederken, 2 km. derinlikte ihlal etmiştir.

14.27'DE VURULDU

Bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde (Havada Hazır) bulunan iki adet F-16 uçağından birisi tarafından, saat 14.27'de Türk hava sahasında iken vurulmuş ve hududun takriben 1 km. Suriye tarafına düşmüştür.

İşte sınır ihali yapan helikopterin radar görüntüleri: 


radar.jpg