BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Suriye helikopteri böyle düşürüldü!

Türkiye- Suriye sınırında bir kez daha tansiyon yükseldi. Suriye helikopteri, Türkiye tarafından vuruldu.

Abone ol

Türkiye, hava sahasını 2 kilometre ihlal eden Suriye ordusuna ait helikopteri düşürdü. Suriye hava unsurlarına ait Rus tipi Mi 17 helikopterinin düşüş anı ise kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Ankara, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Suriye hava unsurlarına ait helikopterin Türk jetleri tarafından vurulduğunu açıklamasının ardından hareketlendi. Arınç, Türkiye'nin değişen angajman kuralları gereği, sınırı ihlal eden helikopteri Malatya'dan kalkan Türk jetleri tarafından vurulduğunu ancak gerekli uyarının yapıldığını kaydetti.

DÜŞÜŞ ANI KAMERALARDA

Arınç'ın bu açıklamalarından ardından bir açıklama da Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. G.Kurmay başkanlığı, Suriye helikopterinin neden düşürüldüğünü hava radar raporuyla detaylı biçimde anlatırken, düşen helikopterle ilgili ilk görüntülerde yayınladı. Görüntülerde, helikopterin vurulma anının ardından alev aldığı görülüyor. Görüntülerde ayrı bir pilotun da düşmeden önce helikopterden ayrıldığı yer alıyor. İşte o görüntüler;

 




Düşürülen helikopterin enkazına muhalifler ulaştı. İşte helikopterden geriye kalanlar;

 




SURİYE HELİKOPTERİNİN ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ

enkaaa.jpg

Suriye Ordusu'ndan helikopter açıklaması

Suriye Genelkurmay Başkanlığı Türk savaş uçakları tarafından sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili açıklama yaptı.

Suriye helikopterinin vurulma anı videosu

Suriye hava unsurlarına ait Rus tipi Mi 17 helikopterinin düşüş anı ise kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

suriye-helikopterinin-düşme-ani.jpg

Genelkurmay Suriye helikopter açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye helikopterine uyarı yapıldığı ancak uyulmadığı belirtilerek vurulduğu açıklandı.

Helikopter Türkiye sınırında mı vuruldu?

Türkiye, Suriye'ye ait savaş helikopterini düşürdü; ancak enkazın Suriye topraklarına düşmesi kafaları karıştırdı.

türkiyenin-vurduğu-helikopter-niye-suriyeye-düştü.jpg

Türkiye Suriye'nin helikopterini düşürdü

Suriye sınırında düşürülen helikopterin, Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı. Dünya ajansları haberi flaş gelişme olarak duyurdu.

Dünya basını helikopter vurulmasını flaş geçti

AFP, Reuters ve AP ajansları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Suriye helikopterinin Türkiye tarafından düşürüldüğü yönündeki açıklamasını flaş haber olarak duyurdu.

Bülent Arınç : Helikopteri biz vurduk

Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş, ihlalin devam etmesi üzerine Malatya’dan havalanan uçaklarımız tarafından saat 14.25’de füzeyle vurulması sonucu helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir” dedi.