BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Hamburg uyarısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hamburg'taki olaylarının kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Abone ol
Hamburg'daki olaylar sürerken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini söyledi. Davutoğlu, bölgedeki hareketliliği takip ettiklerini belirterek, güç kullanımı için uyardı.

Frankfurt’ta 2012 Mayısında "Occupy Germany" gösterilerini anımsatan Davutoğlu, 2013'te Frankfurt'da, 2010'da Stuttgart’ta gösteriler olduğunu, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart’ta olsun çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığını belirterek, "Buralardaki her gelişmeyi büyükelçiliğimiz, hepimiz kaygıyla takip ediyoruz" dedi.

DENGE UYARISI 
 
Davutoğlu, tehlikeli bölge uygulamasına ilişkin, "Böyle bir uygulamaya gidiş kaygı verici bir gelişme. Bir taraftan oradaki bütün özgürlüklerin bütün Avrupa’da olduğu gibi Almanya’da da evrensel standartlarda kullanılması ama öbür taraftan da vatandaşlarımız da dahil olmak üzere bütün Alman vatandaşlarının güvenliklerinin, kamu güvenliğinin sağlanması önem taşıyor. Bu dengenin kaçırılması halinde Almanya'da ve Avrupa'da ortaya çıkacak durum hepimizi kaygılandırır" diye konuştu.

POLİSİN SİLAH KULLANMA İSTEĞİ 
 
Söz konusu gösterilerin 21 Aralık başlarında binlerle ifade edildiğini belirten Davutoğlu, Noel dolayısıyla bir ara verildiğini ve tekrar başladığını aktararak, "Gerçekten çok sert uygulamalar. Hatta polis sendikası gerekirse ateşli silah da kullanalım diye çağrıda bulundu. Bu tür uygulamalar kaygı verici gelişmeler" dedi.
 
Davutoğlu, demokratik ilkelere dayalı gösteri yapma hakkının korunması ve kamu güvenliğinin tesis edilmesini temenni ettiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu çerçevede oradaki vatandaşlarımız da dahil olmak üzere bütün Alman vatandaşları, Almanya’daki bütün dostlarımızın da bu anlamda olumsuz etkilenmesi engellenir. Tabi büyükelçimiz de bütün bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Şu ana kadar hamdolsun bizim vatandaşlarımızı etkileyen olumsuz herhangi bir gelişme olmadı. Ama süreci yakından takip ediyoruz.