BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  DÜNYA

Sinemalarda bu hafta

Sinemalarda bu hafta korkudan komediye, aile filminden maceraya yedi ayrı film seyircisini bekliyor. Haftanın öne çıkan filmleri ise Paranor...

Abone ol

Sinemalarda bu hafta korkudan komediye, aile filminden maceraya yedi ayrı film seyircisini bekliyor. Haftanın öne çıkan filmleri ise Paranormal Activity: İşaretliler, Çocuk Pozu ve Sağ Salim 2: Sil Baştan.

Yunus Emre Aşkın Sesi
Senaryo ve çekim süreci toplamda 3 yıla yayılan bir film olan Yunus Emre Aşkın Sesi, 1 yıla yakın bir sürede Anadolu’nun 12 farklı şehrinde çekilmiş. Felsefesi ve şiirleri ile tüm dünyayı etkileyen Yunus Emre’nin hikayesini aktaran film, bu tarihi kişiliğin nasıl Yunus Emre’ye dönüştüğünü izleyicisine anlatıyor. Tarihi dram türündeki yapım Yunus Emre’nin hayatını, onun barış ve sevgiye dayalı görüşleri çerçevesinde perdeye yansıtıyor.

Çocuk Pozu (Pozitia Copilului)
2013 Berlin Film Festivali’nde En İyi Film dalında ödül kazanan Çocuk Pozu bu haftanın en güçlü filmlerinden bir tanesi. Calin Peter Netzer’in yönettiği Çocuk Pozu, bir anne ve oğulun oldukça sıkı bağlarla bağlandığı bir yaşam hikayesini anlatıyor. Annesinden uzun yıllar boyunca ayrılmayan bir adamın en sonunda özgürlüğünü ilan etmesiyle başlayan hikaye, beklenmedik bir kaza ve hapse girme olasılığı ile büyük bir kaosa adım atıyor.

Gloria
Bu haftanın bir başka güçlü filmi olan Gloria olgun bir komedi-dram filmi izlemek isteyenler için harika bir seçenek. Dünya prömiyerini 63. Berlin Film Festivali’nde yapan Gloria, festivalde Paulina Garcia’ya En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirmişti. 58 yaşında özgür ruhlu bir kadının çocuklarından uzaklaştıktan sonra yalnız kalmamak amacıyla kendini eğlence hayatına atması, ancak her seferinde hayal kırıklığına uğramasını beyazperdeye yansıtan film, Gloria’nın bir ’bahriyeliye’ karşı romantik hisler beslemesiyle birlikte başlayan komik ve bir o kadar da dramatik olayları anlatıyor.

Kaçış Planı (Escape Plan)
Haftanın aksiyon ihtiyacını karşılayacak olan Kaçış Planı filmi, Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenneger gibi iki büyük aksiyon sineması oyuncusunu bir araya getiriyor. 1408 ile hiç de fena olmayan bir iş çıkartan Mikael Hafstrom’un yeni filmi gerilim ve aksiyonu harmanlarken bir yandan da akıl oyunlarını işin içerisine dahil ediyor. Yüksek güvenlikli bir hapishaneden kaçma serüvenine tanık olduğumuz yapımın çekimlerinde oyuncu Stallone ayağından sakatlanmış!

FerahFeza
İlk gösterimini 31. İstanbul Film Festivali’nde yapan ve 3. Malatya Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan FerahFeza filmi, yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu Sırrı Süreyya Önder’in de konuk olduğu bir macera filmi. Aile ile rahatlıkla izlenebilecek olan yapım Elif Refiğ’in ilk uzun metraj filmi. Babasından yoğun baskı gören genç bir adamın yakın arkadaşı Kısmet ile birlikte hayatlarına anlam katmak için hayal dolu bir serüvene adım atmalarını anlatan FerahFeza, hikayesiyle de farklı bir çalışma.

Paranormal Activity: İşaretliler (Paranormal Activity: Marked Ones)
2007 tarihli Paranormal Activity filminin ardından gelen serinin şimdilik son filmi olan ve bir spin-off hikaye olarak çekilen İşaretliler haftanın tek korku ve gerilim filmi olma özelliğini taşıyor. İkinci, üçüncü ve dördüncü filmlerin senaristliğini yapan Christopher Landon’ın yönetmen koltuğuna oturduğu film bu sefer ana hikayenin biraz dışına çıkıyor ve başka bir ailenin etrafında dönen paranormal olayları anlatıyor. Paranormal Activity: İşaretliler yurt dışında genellikle olumlu eleştiriler almayı başaran bir çalışma.

Sağ Salim 2: Sil Baştan
Oldukça olumlu eleştiriler alan ilk filmin kaldığı yerden devam eden Sağ Salim 2: Sil Baştan bu haftanın yerli komedi filmi kontenjanını dolduruyor. Salim ve Nihal artık birer seri katil olarak aranmaktadır. Nihal başına gelen onlarca belanın ardından Salim’den uzaklaşıp annesini kurtarmak için yola çıkar. Bu arada salim eline tekrar silah almak durumunda kalır ve yaşadığı çok sayıdaki travma sonrasında artık ne ölülerden korkar hale gelir, ne de ölümün kendisinden...
(İHA)