BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan flaş 'PYD ve Gezi' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suriye'ye ilişkin açıklamalarına yer veren Yeni Şafak, Davutoğlu'nun 'PYD’yle Türkiye’nin arasının Kobani’de değil Gezi’de açıldığını söylediği'ni yazdı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye’nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde kontrolü elinde tutan Demokratik Birlik Partisi’yle (PYD) Türkiye ilişkisine dair, Yeni Şafak, 'iplerin Kobani olaylarında değil, Gezi eylemleri sonrasında gerildiğini söylediğini' yazdı.

Habere göre Başbakan Davutoğlu, 2013 yılında Türkiye’ye gelen PYD’nin lideri Salih Müslim’den Suriye rejimiyle ilişkilerini kesmelerini, Suriye muhalefetine katılmalarını ve Türkiye’yi rahatsız edecek işler yapmamalarını istediklerini anlattı.

"PYD GEZİ OLAYLARI BAŞLAYINCA, SANKİ AK PARTİ HÜKÜMETİ...."

Davutoğlu'nun PYD’nin ilk yaklaşımının olumlu olduğunu belirterek "Fakat PYD Gezi olayları başlayınca sanki AK Parti hükümeti geçici imiş gibi düşündü. Bir de kimyasal silah kullanmasına rağmen rejimin cezalandırılmaması yüzünden Suriye rejiminin de kalıcı olduğunu düşündü, bu da Türkiye ile aralarının açılmasına yol açtı" dediği belirtildi.

davutoglu-tobb-pkk-hdp-.20150928111338.jpg

"OPERASYON KARARIYLA OYUNU BOZDUK"

Davutoğlu'nun "Örgütün silahlı gücünü ve insan unsurunu Kandil’den aldığı"nı söylediği belirtilen haberde, Davutoğlu'nun şu açıklamayı yaptığı kaydedildi:

"Aralarında bir irtibat var. Bu açık bir irtibat, Kürt siyasi hareketi anlamında Barzani ile rekabet halinde, bir kuşak oluşturma gayreti var. Biz 23 Temmuz’da aldığımız operasyon kararıyla bir oyunu bozduk, AK Parti ile DEAŞ’ı aynılaştırma algı operasyonuna son verdik. Koalisyonla birlikte DEAŞ’a karşı doğrudan operasyona girdik. DEAŞ ile PKK’ya aynı anda operasyon yaparak, uluslararası alanda PKK’nın meşrulaştırılmasını engelledik. Bu noktada PYD’nin tavrı değişene kadar PYD’yi de PKK’yla aynı çizgide görürüz."