BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan flaş Kudüs talimatı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa'da toplu açılış töreninde konuştu. Davutoğlu Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail'e çok sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da düzenlenen toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu'nun hedefinde İsrail vardı. Başbakan, "Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de 'Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs'le ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse, Kudüs'ün, Mekke'nin, Medine'nin, Bağdat'ın, Şam'ın, Kahire'nin olduğu Ortadoğu'ya 'bataklık' diyemez." dedi.

Bursa'da Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce eşlik etti.

Arınç Bursa'da halka seslenirken gözyaşlarına boğuldu. Başbakan Davutoğlu ise, vatandaşlara seslenerek İsrail'i ağır eleştirilerde bulundu.

26638838.20141107161145.jpg

 İŞTE BÜLENT ARINÇ'I GÖZYAŞLARINA BOĞAN OLAY

"MESCİD-İ AKSA'YA BOTLARIYLA GİRDİLER"

Biz 3 sebeble  Bursa'dayız. Başbakanlık görevi aldıktan sonra bütün sehirlemize gitmeye karar vermiştim. Çünkü Bursa cihan devletinin doğduğu şehirdir.

Türkiye'deki AK Parti yönetimindeki tüm belediye başkanlarını topladık. 18 büyük belediye başkanı ve 9 bakanımızla Bursa'dayız. Bursa hem kurucu şehirdir, hem de kurtuluşun şehridir. İşgal yıllarında işgal güçleri burada Osmangazi Türbesi'ne postallarıyla girmişti. Bugün de bir barbar, Mescid-i Aksa’ya botlarıyla girmeye kalktı. Nasıl Bursa halkı işgale izin vermediyse izzetli, gururlu ve onurlu Filistinliler, müslümanlar ve insanlık onlara izin vermeyecektir.

26638763.jpg

Nasıl Osman Gazi’nin türbesi kurtulduysa Mescid-i Aksa'da bir gün kurtulacaktır. Her bir Müslümanın kalbinden zihninde Mescid-i Aksa yaşar, unutulmaz. Kudüs bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün de ben Filistinli liderlerle görüştü. Kudüs ve Mescid-i Aksa için ne gerekiyorsa yapacağız. Gereken talimatları verdik. 

KUDÜS BİZİM DAVAMIZDIR

Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de 'Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs'le ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse, Kudüs'ün, Mekke'nin, Medine'nin, Bağdat'ın, Şam'ın, Kahire'nin olduğu Ortadoğu'ya 'bataklık' diyemez."

İsrail’e yönelik şu mesajı söylüyoruz. Nasıl olsa Müslümanlar Ortadoğu’da zalim yönetimler tarafından baskı altında bizlerle ilgilenemezler diye düşünmesinler. Sahip Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Mazlumların yanında olduk ve buna devam edeceğiz.

2023 HEDEFLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’yi 2023’e kadar nasıl inşa ederiz”in planlamasını yapmaya başladık.
Bursa’ya bizim dönemimizde 48 milyon fidan dikmişiz. Öğrencilere 54 milyon bedava kitap dağıtmışız.

Çok kapsamlı ekonomik programı ilan ettik. Dün sadece 9 programı açıkladık. 16 tane daha açıklayacağız. Öylesine bir kalkınmayı Türkiye’nin her yerine yayalım ki Bursa'da bununla birlikte gelişsin.

İSTANBUL'LA BURSA'YI BAĞLIYORUZ

Körfez geçiş köprüsüyle beraber bir anlamda İstanbul ile Bursa’yı birbirine bağlayacağız. Bursa-İstanbul arası 3 saatten 1 saate inecek… Öyle olacak ki, insanlar Bursa’da yaşayıp İstanbul’da çalışabilecek.

Körfez Köprüsü'yle İstanbul-İzmir arası 9 saate inecek.