BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Fatih Altaylı'ya çok fena köpürdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. havalimanını eleştiren gazetecilerden Fatih Altaylı'ya sert yanıt verdi; 'Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var"

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ile katıldığı Türkmenistan-Türkiye İş Forumu toplantısında, 3'üncü havalimanını eleştiren gazetecilerden Fatih Altaylı'yla ilgili çok sert mesajlar verdi.

Altaylı'nın İstanbul'daki 3'üncü havalimanıyla ilgili kaleme aldığı eleştiri yazılarına yanıt veren Erdoğan, 150 milyon insanın bu havalimanından yararlanacağını belirterek, "Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler kenarda, köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. 'Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var' gibi şeyler yazıp, çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü 'bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım' diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir" dedi.

ALTAYLI DÜN YAZMIŞTI

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 3. havaalanının yerinin değişebileceğini çünkü söz konusu arazinin tamamen balçık olduğunu yazmıştı.

"3'üncü havalimanı, pistler ve terminal alanDHMİ hiçbir çalışma yapmadan, projesi olmadan, jeolojik etütleri yapılmadan ihale edildi" diyen Fatih Altaylı, "İhaleyi alanlar bu konularda hiçbir soru sormadan ve inceleme yapmadan bu işe atladılar. Zorluklarla şu anda yeni yeni karşılaşmaya başladılar ve çok açık söyleyeyim işi yapmaya hiç de gönüllü değiller. Altı tamamıyla balçık olan bir zeminle daha yeni yeni karşılaşıyorlar ve bu zeminde 1 milyar metreküp dolgu yapacaklar" ı; diye yazdı.


Yüzyılın en büyük projesinde durumun bu olduğunu söyleyen Fatih Altaylı, "Pek yakında yeri değişirse kimse şaşırmasın" dedi.


İşte Erdoğan'ın o sözleri:

"ÖYLE BİR GÜÇ KZANACAK Kİ..."

"Aynı güzergah üçüncü havalimanıyla bambaşka bir güç kazanacak ki, bu projenin bitiminde 150 milyon insan bu havalimanından istifade edecek. Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler kenarda, köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. 'Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var' gibi şeyler yazıp, çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü 'bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım' diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir. Hiçbir zaman teşvikten yana değiller, her zaman engellemekten yanalar.

"KÖŞEYE OTURUP MASA BAŞI YAZI YAZMAKLA BU İŞLER OLMAZ..."

Köşeye oturup masanın başından yazı yazmakla bu işler olmaz. Şöyle bir zahmet buyur da çık, o havalimanı inşaatının olduğu yere kadar git, orada iş makinelerinin nasıl çalıştığını yerinde bir gör, ilgililerden bilgi al, yazını ondan sonra yaz. Ama maalesef hazımsızlar çok fazla. Dev bir proje, bakıyorsunuz, iki gün köşesinden karalıyor."

Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve hayata geçirilen büyük projeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın altıncı, dünyanın sekizinci yüksek hızlı tren işletmecisi konumuna ulaşıldığını söyledi.

"ASRIN PROJESİ MARMARAY İLE İFTİHAR EDİYORUZ"

"Asrın projesi" olarak tanımlanan Marmaray ile iftihar edildiğini anlatan Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin de 2015 sonunda açılmasını ümit ettiklerini, Boğaz'ın altındaki çift katlı tüp geçitten otomobillerin geçeceğini ifade etti. Erdoğan, İstanbul Boğazı'nda üçüncü köprü inşaatının sürdüğünü, 2015 sonunda bu projenin de tamamlanmasının planladığını vurguladı.