BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan flaş HDP açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yozgat'ta MHP'ye yüklendi, HDP'ye yönelik saldırıların failinin belirlendiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin ve Adana'da HDP'ye yönelik saldırıları gerçekleştiren failin belirlendiğini ve en kısa sürede yakalanacağını söyledi. Saldırganın yakalandığı zaman, AK Parti'yi suçlayan muhalefetin özür dilemek zorunda kalacağını anlatan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'yi de 28 Şubat sürecinde dik durmamakla suçladı.

Ahmet Davutoğlu, Yozgat mitinginde partililere seslendi. Yerköy'ün Türkiye'deki hızlı trenlerin kavşak noktası olacağının müjdesini veren Başbakan Davutoğlu, Ortaasya'dan çıkan trenin Avrupa'ya kadar gideceğini söyledi.

HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili İçişleri Bakanı'nın kendisine bilgi verdiğini ve failin belirlendiğini anlatan Davutoğlu, kendilerini suçlayanların fail yakalandıktan sonra özür borcu olacağını söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;

"Bozok Ahmet demişiz hiç eğilir miyiz? Herkes duysun biz baş veririz baş eğmeyiz! Yine gurur duymalısınız! Sayın Bekir Bozdağ hitap etti, o da gururla görevini yürüttü. Üç dönem olarak görevlerini tamamlıyorlar. Bu bir siyasi ahlak dersidir. Davada ara vermek olmaz. Hep beraber olacağız, hep birlikte olacağız. Bizde veda yoktur, vefa göstermek vardır.

"YOZGAT 4-0 DİYECEK Mİ?"

Bozok Ahmet'e, "Sayın Başbakanım merak etme 4-0 diyorsunuz" değil mi? Biz üç seçim kazanmışız, üç yerel seçim kazanmışız, iki referandum...12 seçim kaybeden Bahçeli, hala seçim kaybedersem bırakırım diyemiyor. Bozok yaylasından yine meydan okuyorum. Eğer ben bu seçimden birinci parti olarak çıkamassam bir başka arkadaşa görevimi devredeceğim. Onlar bırakabiliyor mu? Bunu yapamazlar. Bırakamadıkları koltuk ise muhalefet koltuğu, genel müdür koltuğu. Bunlar iktidara gelse bunları bırakmazlar.

YOZGAT'TA BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ

Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğu dönemi hatırlayın. IMF muhtaçtık öyle değil mi? IMF borç defterini kim kapattı? Milli itibarımızı kim geri kazandı? Bunların döneminde piyade tüfeği almak için başka ülkelere muhtaçtık. Bu mudur milliyetçilik? Şu anda kendi tankını yapan Türkiye'yi kim kurdu. Eğer gökyüzünde olmasaydım, şükür namazı kılacaktım. Sağ tarafımda Türk yapımı helikopter, sol tarafımda Türk yapımı ATAK helikopteri! O zaman dua ettim, "Yarabbi bize namerde değil merte dahi muhtaç etme!

MHP'YE 28 ŞUBAT SUÇLAMASI

28 Şubat'ın hükümetini kim kurdu? Yetmedi başörtülü seçilen milletvekilini aç dedi! Her baskıya boyun eğenden milli irade olur mu? O dönemde 28 Şubat'ın genaralleri başını açacaksın der, Bahçeli milletvekilinin başını açtırır. Bu onurlu kadınlarımıza şimdi başını açın gelin diyebiliyor mu? Dışarı dışarı diye tempo tutabilir mi? Çünkü iktidarda Bozok yiğitlerinin destekleği AK Parti ve AK Parti var!

"ÜÇ MUHALEFET BİR DE PARALEL YAPI"

Buraya gelirlerse bir sorun. Deyin ki sizin zamanınızda niye biz dışardan tank almaya muhtaçtık, neden başka ülkelere el açıyorduk diye sorun. Şimdi Üç parti bir de patalel çete. Bunlar dörtlü çete!

Bunların hepsi aynı dili kullanıyor. Kudüs yahudilerin makamıdır dediği zaman Bahçeli'nin sesi çıkmıyor. Mescidi Aksa bizimdir diyebilecek misiniz? 

Kılıçdaroğlu denilen başka gafil, diyor ki esed'in zulmünden kaçan Suriyeliler'e Esed'in zulmüne geri vereceğiz diyorlar. Niye ben Türkmenler'i vermem diyemiyorlar? Bir tek mazlumu bile teslim etmedik, etmeyeceğiz!"