BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,17
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert sözler!

Başbakan Davutoğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş için sert ifadeler kullandı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HaberTürk ile Show TV ortak yayınında gündemi değerlendirdi. Beyaz Toros tartışmasında gelen eleştirilere cevap veren Davutoğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ı topa tuttu.

Davutoğlu, Bahçeli'nin 'beyaz Toros' mesajı için 'Bu beyaz Toros tartışmaları etrafında, bir kaşık suda fırtına kopar; bu kadar yüzsüzlük olur. O toz hikayesi nereden? Bu PKK ile derin yapılar arasındaki o ilişkiden geliyor. 90'lı yıllara dönmek isteyen PKK'dır.' diye konuştu. Demirtaş için de sert mesajlar veren Davutuğlu "Ben onu biliyorum, onun arkasından senaryo yazanları biliyorum. Gitsin başka mahallede oynasın" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

EŞ BULMA ÇAĞRISINI YANLIŞ YERE ÇEKMİŞLER

Gençler için önemli katkılarda bulunacağız. Destekler veriyoruz. İş ve aş olunca da eş kalıyor geriye. İnsandan kopanlar bu eş çağrısını yanlış yere çekmişler.

BAHÇELİ'YE 'BEYAZ TOROS' CEVABI

"(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Beyaz Toros' konusundaki ifadeleri) Biz bir tek toz biliriz o da memleketimizin tozu toprağı, o toza toprağa canımız feda. Başka da toz bilmeyiz, herkes bizi bilir. Sayın Bahçeli'yi bilemem, tozla ilgisi nedir. Ama bizim ilgilendiğimiz tek şey memleketin tozu toprağı. Onu da severiz. Onun dışında bizim öyle ironilerle uğraşacak vaktimiz yok. Sayın Bahçeli, çok büyük keşif yaptığı iddiasıyla bir şey söylüyor, arkasından ne çıkacağını deştiğinizde, çok fazla bir şey çıkmıyor.

5. PARTİ ÇIKARSA MHP'DEN ÇIKAR

Sayın Bahçeli, bizim çıkaracağımız milletvekilleri üzerinden kendince 5. parti hesabı çıkartıyor. Ben ciddiye bile almıyorum. Sayın Bahçeli, dikkatleri başka bir yere çekmeye çalışıyor. MHP içinde bir bölünme ihtimali gittikçe arttığı için 5. parti çıkarsa, bundan sonra MHP'nin içinden çıkar. Zaten aslında fiilen Tuğrul Bey'in ayrılıp bize katılmasıyla ilk işaretlerini verdi.

ERDOĞAN VESAYETİ YORUMLARI

Beni tanıyan bilir. Kim olursa olsun karşımda, hakkı söyleme konusunda hiç tereddüt etmemişimdir. Şu anda da biz Cumhurbaşkanımızla dava arkadaşı olarak her şeyi birlikte omuzlarız, bir araya geldiğimizde her şeyi gerektiğinde konuşuruz, tartışırız. Ama dışarıdan bir tahrikle Cumhurbaşkanımızla benim aramda problem çıkarılmasına izin vermeyecek kadar ahlaki olgunluğa sahip olduğumu beni tanıyanlar bilir. Biz bu yola mahviyet içinde geldik. Dolayısıyla bu konuda kimse ayak oyunlarına kalkışmasın, bu bize sökmez.

DEMİRTAŞ'IN "KOLAY LOKMA" SÖYLEMİ

Onun için o yüzde 13 alıyor, biz yüzde 41 alırız. Demirtaş sohbet sınavından bile geçemez. Ben onu biliyorum, onun arkasından senaryo yazanları biliyorum. Gitsin başka mahallede oynasın. 

DIŞ POLİTİKA

Tarihi nehre benzetirsek biz içinde akıyoruz. 21 yükselen ülkesi Türkiye olacak. Türk halkı 2001'in borç dilenen ülkeyle mi karşı karşıya yoksa G20 dönem başkanı olan bir ülkeyle mi? Geldiğimizde 15 yıl içinde bu tez kendini ispat etti. Ben haddimi bilirim, tarihi ben şekillendirmiyorum. Önemli olan tarihin akışını doğru anlamak. 

"DEAŞ DÜŞMANIMIZDIR"

Eleştirilere kızmıyorum, soğukkanlı karşılıyorum. Ben "yaramaz çocuklar" demedim aynı şeyi söylüyorum. DEAŞ kötü ortamı kullandı. Aynı şeyi PKK için söylüyorum. PKK ne kadar nankör, hain ise DEAŞ da öyledir. Bir birimizin ne dediğini anlamaya çalışmazsak siyaset yapamayız.  Yüzlerce kez söyledim, tekzrar söylüyorum, kulakxları duymuyor ama: DEAŞ Türkiye için tehdittir, İslam için tehdittir, bizim düşmanımızdır. Benden böyle bir şey çıkar mı? İnsanı isyan ettirecekler. 

PKK, DAEŞ, DHKP-C, PARALEL YAPI PASLAŞIYOR

Şanlıurfa’da muhteşem bir miting yaptık. Ama bir hafta önce Fuat Avni denilen ve paralel yapıyla irtibatlı olduğu besbelli bir tweet hesabından Şanlıurfa’ya terör saldırısı yapılacağı bilgisi dolaştı. Düşünün şimdi terör saldırısını DAEŞ yapacak ise paralel yapı bunun önceden neredeyse felaket tellallığını yapıyor. Mesele ne? Halkı korkutmak, mitinge gelmesini engellemek, Türkiye’de olağanüstü bir hava var intibası oluşturmak. PKK da DAEŞ de DHKPC de paralel yapı da bunu istiyor. Görüyorsunuz nasıl perde gerisinde bir paslaşma var.