BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,53
ALTIN 2.382,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan 4 eski bakan kararına ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında Meclis Soruşturma Komisyonu'nun kararını değerlenidirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeyen Meclis Soruşturma Komisyonu üyelerinin vicdanlarıyla karar verdiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Soruşturma Komisyonu'nun objektif raporuna, Meclisimizin takdirine saygı duyarız. Bu süreçte de bundan sonra da kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz" dedi.

Komisyona hiçbir şekilde müdahale etmediklerinin altını çizen Davutoğlu, AK Parti'yi yönlendirmeye çalışmakla suçladığı çevrelere de böyle seslendi:

"Aslanlara karşı mücadele ettik ama tilkilerin gölgesine hiç sığınmadık. AK Parti'nin lekelenmesine izin vermeyiz."

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde paralel yapı, ve yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakan hakkında alınan karar vardı. İşte öne çıkan satır başları:

"HDP Milletvekili Murat Bozlak’ı kaybettik. Taziyelerimi iletiyorum. Kayıp astsubayımızı da MİT’in başarılı bir operasyonu ile yurda getirdik. Milli İstihbarat Teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum.

Bir sene önceyi göz önüne getirin. Geçen sene o vakitlerde biz TBMM'de çalışırken birileri de 19 Ocak’ta yapacakları MİT TIR'larına yönelik operasyonların çalışması içindeydi.

GÜN HESAP VERME GÜNÜDÜR

Gün hesap verme günüdür. Herkes bilsin biz hesap sorma makamındayız. Bizim 12 yıldır en büyük başarımız demokratik istikrarımızdır. 

ÜÇ HEDEFLERİ VARDI

İç ve dış işbirlikçileriyle üç hedefleri vardı, İç ve dış işbirlikçileriyle üç hedefleri vardı, siyasi istikrarsızlık doğurmak ekonomik kriz çıkartmak ve Türkiye’yi uluslararası alanda yalnızlaştırmak.
Bu hedeflere ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar.

Siyaset ruhla olur, ahlakla olur vicdanla olur. Askeri darbe dönemlerinde olduğu gibi mühendislik yapmaya kalkıştılar.

MİLLET MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Geçen bu bu hesaplar yapıldıktan 1 yıl sonra millet milli iradeye sahip çıkmıştır. AK Parti'nin her bir mensubuna teşekkür ediyor bağrıma basıyorum. 2001 yılından bu yana bütün tuzakları bozan AK Parti grubu olmuştur.

30 mart'ta hiçbir telaşa ve paniğe kapılmadan önce allah'a sonra millete sığındık.  Şu ana kadar 35 ilimizi ziyaret ettim. Milletimiz arkamızda yanımızda ve önümüzdedir. 

TÜRK EKONOMİSİ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR

Enflasyonda iniş trendi devam edecek. İstanbul borsası son iki yılın rekorunu kırdı.
Dün bu iki rekorla Türk ekonomisi sağlamlığını ispat etti. Cari açık 10 yıl içinde yüzde 37 düştü.
Artık Türk ekonomisi her zamankinden daha güçlüdür. Çünkü bu ekonominin gücü kaynağı AK parti kadrolarının temiz siyasetidir.

Sayın Bahçeli kendi dönemini hatılasın. ‘Yolsuzluk’ dediğinde biz 2001 krizini hatırlatırız. Hortumları, bir gecede yüzde 1000’lere çıkan faizleri hatırlatırız.

DAHA ÇOK BEKLERLER

Ekonomik kriz bekleyenlere cevabımız açık ve nettir; daha çok beklerler. Biz milletin duasını, halkımızın güvenini ve en önemlisi de bu toprakların bereketini temsil ediyoruz.

KARALAMA KAMPANYASI

4 yıldır uluslararası medyanın karalama kampanyasına hedef olduk. Ulusalarası medya ve paralel yapının çeteleri tek hedefi vardı başarı hikayesini karalamak. 

AK Parti'nin başarı hikayesi karalanan İslam dünyasının mazlum milletlerinde özgüven uyandırdı.

Türkiye'de otoriterleşme iddiası ve terör gündeme getirildi. 12 yılda demokratikleşme faaliyetlerine bakınız. Bütün bunlar başarı hikayesinin dıyarıya yansımalarıyla ortaya çıktı.

Bu nasıl bir yalnızlaşma gibi bu kadar yoğun ziyaretçi geliyor. Makedonya ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarının albayrak talebine ben her eve albayrak Türkçe mealli kuran ve Türkçe sözlük verelim dedik.

DARBE SÜRECİNE KARŞI DİK DURDUK

Bu oyunları bozduk. Komisyon kararı ne olmuş olsaydı dahi, şu veya bu yönde, ne yönde seyretmiş olsaydı dahi geçen sene yaşadıklarımız, daha da öncesinde 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarımızın hukuka aykırı şekilde sorguya çağrılması, Gezi provokasyonları, 17 Aralık, 25 Aralık provokasyonları, 19 Ocak MİT TIR'larına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi, bütün bu süreç hiç şüpheniz olmasın ki bir darbe süreciydi, bir vesayet kurma süreciydi. Biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk

ÇATI ADAM TAM BİR DARBE KOALİSYONUNUN ADIYDI

Türkiye’de AK Parti demokratik istikrarı savunurken CHP ve MHP bu paralel çete ile birlikte 30 Mart seçimlerine değişik yerlerde koalisyona girdiler. Yetmedi 10 Ağustos seçimlerine de çatı adayla gidiler. Çatı aday tam bir darbe koalisyonun adıydı.

ŞİŞLİ'DE VESAYET

Seçim öncesi Hayri İnönü başkan seçilirse görevi oğluna devretmek için protokol imzalanıyor. Burada vesayet kültürü var. Burada saltanat kültürü var. Burada şiddet şantaj kültürü var.

Saltanattan şantajdan demokrasi çıkar mı? Şişli ölçeğinde bunu başaramayan Türkiye ölçeğinde bunu başarabilr mi? Bu sorunu hala çözemedi çünkü bu sorun konjonktürden değil zihniyet sorunundan kaynaklanıyor.

VİCDANLARIYLA KARAR VERDİLER

Soruşturma Komisyonu hukuki bir süreçtir. Konuyu objektif bir şekilde ele aldılar ve vicdanlarıyla karar verdiler. İddialar ortaya atıldıktan sonra bakanlar görevi bıraktılarr. Komisyon savcıların fonksiyonunu yürütür ve iddianame niteliğinde bir karar alırlar

KOMİSYONA MÜDAHALE ETMEDİK

Biz bu süreç içinde soruşturma komisyonuna müdahil olmadık. Yasaların getirdiği sorumluluk budur. Muhalefet her gün ihsası reyde bulundular. Hiçbir şekilde müdahalede olmadık telkinde bulunmadık.

BİZİM MİLLETİMİZ BİZİ ASLANLARA YEM ETMEDİ

Yolsuzlukla mücadele konusunda başarılı olduk. Yolsuzluğa neden olan kaynakları kuruttuk. Vicdan ve ahlak hareketi olarak doğan AK  Parti'nin lekelenmesine asla izin vermeyiz. Bizim milletimiz de bizi aslanlara yem etmedi. AK Parti vicdan ve adaletin ta kendisidir.

TİLKİ HESAPLARIYLA YÖNÜMÜZÜ DEĞİŞTİRMEYİZ

Reformun ve yolsuzluklarla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza, hangi tedbiri ne zaman alacağımıza biz karar veririz. Hiç kimsenin küçük tilki hesaplarıyla yönümüzü, istikametimizi değiştirmeyiz.

Birileri AK Parti içinde bir tartışma çıkarmak isterse onlara vereceğimiz cevap da açıktır…
4.Murat’a atfedilen güzel bir söz vardır:
Geçme namerd köprüsünden
Koaparsın su seni,
Yatma tilki gölgesinde
Ko yesin aslan seni.

BİLSİNLER Kİ BİZ NAMERDİN KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEDİK

Süreti haktan görünerek tilki hesaplarıyla birtakım çalışmalarıyla yönlendirmek isteyenler bilsinler ki biz namerdin köprüsünden geçmedik, aslanlara karşı mücadele ettik. Aslanlara karşı mücadele ettik ama tilkilerin gölgesine hiç sığınmadık. AK Parti'nin lekelenmesine izin vermeyiz.

Kimse AK Parti üzerinde oyun oynamasın. AK Parti bize albayrak gönderin diye evladı fatihanın siyasi adıdır. Kimse yok mu diyen Gazzelinin Somali'linin adıdır.

MECLİSİN TAKDİRİNE SAYGI DUYARIZ

Soruşturma Komisyonu'nun objektif raporuna, Meclisimizin takdirine saygı duyarız. Bu süreçte de bundan sonra da kaldığımız yerden yolumuza, kesin bir kararlılıkla devam ederiz. Hem de tek bir yürek olarak devam ederiz.

HER HAFTA REFORM PAKETİ

Bundan sonra her hafta reform paketini sizinle paylaşacağız. Geçmişte çok hesabı bozduk bundan sonra da bozarız. Herkes bilsin ki AK Parti ahlakın vicdanın siyasi adresi olmuştur olmaya devam edecektir.