BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Son hava durumu raporu! Okullar tatil edildi

Hava durumu raporuna göre Çanakkale, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Ankara, Kütahya, Sakarya, Kocaeli ve Konya'da kar var peki okullar tatil mi?

Abone ol

Meteoroloji'nin son hava durumu verilerine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kütahya, Burdur, Çanakkale, Bolu, Ankara, Eskişehir, Afyon, Isparta, Zonguldak, Karabük, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Kars, Ardahan ve Erzurum'da kar yağışı etkili olacak.

YARIN 7 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ HANGİ İLLERDE TATİL KARARI ALDI YENİ LİSTE (TIKLAYIN)

Bir çok ilden kar yağışı nedeniyle tatil haberleri geldi. İşte son hava durumu raporu ve kar tatili alan illerin listesi.


Meteoroloji'nin verilerine göre Batı Karadeniz'in Batısı ile Marmara'da fırtına bekleniyor. Ankara'da ise kuvvetli kar yağışı var.

KAR FIRTINAYLA GELDİ

Ankara'da dün gece başlayan kar yağışı, rüzgarla birlikte fırtınaya dönüştü. Başta Dikmen, Keçiören ve Altındağ gibi yüksek kesimlerde etkisini giderek artıran kar yağışı, zaman zaman rüzgarla birlikte vatandaşlara zor saatler yaşattı. Özellikle sobanın kullanıldığı bölgelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyardı.

OKULLARA KAR TATİLİ OLAN İLLER

İSTANBUL : İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verildi.

ANKARA : Ankara Valiliği Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okulları yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil etti.

İZMİR : Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.  

MANİSA : Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa'nın üç ilçesinde ilköğretim okullarının bir gün tatil edildiğini açıkladı.

KONYA : Konya genelinde 4 ilçe hariç kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler dışında eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada; il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün tatil edildiği vurgulandı.

Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak. Konya'da kar yağışı nedeniyle Selçuk ve KTO Karatay üniversitelerinde eğitime bir gün ara verildi.

BALIKESİR : Balıkesir genelinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün ara verildi.

KÜTAHYA : Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE : Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

ISPARTA : Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiğini bildirdi.

Özkan, kamu kurumlarında çalışan engellilerin de bugün idari izinli sayılacağını kaydetti.

SAMSUN : Samsun'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

SAKARYA : Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.

ERZURUM : Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

ÇANKIRI : Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

ÇORUM : Çorum'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile 13 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada, hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRIKKALE : Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Balışeyh Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

KOCAELİ VE BURDUR'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
 
Bu arada Kocaeli ve Burdur'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini giderek artırdı. 
Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerince, kentte sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun şekilde etkisini arttırarak devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar belirtildi:
 
"Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak."

KOÜ'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ 
 
Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada, üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Açıklamada, "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06 Ocak'ta Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.

kar-yagisi-hava-durumu-raporu.jpg 
 
BURDUR'DA KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
 
Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı Bucak ve Çeltikçi ilçeleri hariç il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 06 Ocak Salı günü eğitime ara verildiğini bildirdi. 
 
Bayram, Bucak ve Çeltikçi ilçelerinde kaymakamların hava koşullarına göre eğitime devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğini ifade etti.
MANİSA
 
Manisa’nın Kula  ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları bir gün tatil edildi.
 
Kula Kaymakamı Murat Güven, yaptığı açıklamada, Kula merkez ve bağlı mahallelerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü ara verildiğini bildirdi.
 
BALIKESİR
 
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.
 
Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.
 
BİTLİS
 
Bitlis'in Tatvan ve Hizan ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
 
Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullar ile eğitim kurslarının iki gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin iki gün süreyle idari izinli sayılacağının kararlaştırıldığı kaydedildi.
 
Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise ilçedeki yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı ilkokul, ortaokul ve liselerin iki gün süreyle tatil edildiği, engelli ve hamile çalışanların iki gün idari izinli sayılmasına karar verildiği bildirildi.