BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan 3 il için talimat

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı Hakkari, Şırnak ve Tunceli'ye milletvekili tayin edileceğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "3 ilden milletvekili çıkaramadık, ancak grubumuzdan 3 milletvekili arkadaşımızı o illere tayin ediyoruz. Bu arkadaşlarımız iki ilden de sorumlu olacak. Hakkari, Şırnak, Tunceli milletvekillerimiz olacaksınız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye sivilleri bombalayan Rusya'ya isim vermeden "DAİŞ ile mücadele ediyoruz diye sivil halkı bombalayanlar insanlıktan nasibini almamışlardır." diye tepki gösterdi.

Terörle mücadele kararlılık mesajları veren Davutoğlu, terör örgütü sözcülüğüne soyunmakla suçladığı HDP'ye yüklendi: "Hendekleri, çukurları, barikatları savundukça kazdıkları çukurlara kendileri düşerler."

Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyonkarahisar'da başlayan AK Parti'nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:

YENİLENDİK TAZELENDİK

7 Haziran- 1 Kasım arası Türkiye yönetilmesi çok zor, kritik bir dönemden geçti. O kritik eşikten basirat, dirayet ve en çok milletimizin duasıyla geçtik. Hem hükümetimiz, hem partimiz örnek bir duruş gösterdi. Milletimizin partimize verdiği mesajdan gerekli dersleri çıkardık. Yenilendik ve tazelendik. 

CHP MHP VE HDP'DEN DAHA FAZLA OY ALDIK

1 Kasım demokrasi zaferi oldu. Terörden ,kargaşadan, iftiradan medet umanlar kaybetti. CHP'den 11,5 milyon oy fazla aldık. CHP, MHP ve HDP'nin aldığı oydan daha fazla aldık.

MİLLETVEKİLİ ÇIKARILAMAYAN ÜÇ İLE TAYİN

3 ilden milletvekili çıkaramadık, ancak grubumuzdan 3 milletvekili arkadaşımızı o illere tayin ediyoruz. Bu arkadaşlarımız iki ilden de sorumlu olacak. Hakkari, Şırnak, Tunceli milletvekillerimiz olacaksınız. Dağını, tepesini, herbir mezrasını bilecekler, herbir vatandaşlarımızla diz dize oturacaklar. Bizim tek bir milliyetçiliğimiz var, o da Türkiye milliyetçiliği. 

SEÇİM VAATLERİ SÖZÜ TUTULUYOR

Hükümetimizi kuralı 40 güne yaklaştı. Bu kısa süre içinde vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik, reformlarımızın yüzde 25'ini Meclis'e sevk ettik.  

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

AK Parti Türkiye'nin daha özgür, daha müreffeh bir ülke olması için elinden geleni yapmıştır. Bundan sonrası yeni anayasadır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye bu yamalı bohçaya dönmüş anayasa ile yol alamaz.

TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENEBİLİRDİ

Eğer biz bu terör dalgasına gerekli tepkiyi vermemiş ve terörle mücadeleyi başlatmamış olsaydık, Türkiye bugün birilerinin bazı merkezlerde planladığı bir kaosa sürüklenebilirdi. Türkiye'nin kaosa sürüklenmesine izin vermedik, vermeyeceğiz

ÇUKURLARA KENDİLERİ DÜŞERLER

Artık siyasetin sorunlarının konuşulduğu değil, sorunların konuşulduğu siyaset olması gerek. Ancak bu ülkede bazıları siyasetin sorun üretme amacına yönelik çalışıyor. Meclis çatısı altında bulunan siyasetçilerin buna çanak tutması kabul edilemez. Terör örgütü sözcülerine sesleniyorum. Gün geçtikçe meşruyetlerini yitiriyorlar. Hendekleri çukurları savundukça, o çukurlara kendileri düşerler. Kurulan tuzaklar boşa çıkarılacaktır. Hiç kimsenin düzenimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde terör böyle teşvik edilemez. Bölgedeki gelişmelere paralel olarak taşeronlaşma ve piyon olma arzusunu göstermektedir. Türkiyelileşme olma yönünde davranırken, çukurlara boyun eğdiler. Bu terör faaliyetlerine karşı siyasetin omuz omuza vermesi gerekir.

BAŞİKA KAMPINA SALDIRI

Başika Kampı'na düzenlenen saldırı korumamızın ne kadar haklı olduğunun göstergesidir. Biz orayı eğitim kampı olarak devreye soktuk. Daha sonra DAEŞ'ten gelen tehditler yönünde tedbirlerimiz aldık. Dün de saldırı girişimine mukabele edilmiştir. Biz teröre karşı mücadele hiçbir zaman taviz vermek, Irak'ın toprak bütünlüğüne de saygı duyduk. Orada bulunmamızın yegane sebebi Musul'un DAEŞ'ten kurtulmasıdır.

RUSYA'YA SERT TEPKİ

DAİŞ ile mücadele ediyoruz diye sivil halkı bombalayanlar insanlıktan nasibini almamışlardır. Zulümlere bu büyük acıya bigane kalanlar insanlıktan nasibini almamıştır.

Türkiye dünyada en fazla Suriyeli ve en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülkedir. Türkiye'nin yazdığı bu insanlık destanı nesilden nesile aktarılacak. Biz Suriyeli kardeşlerimiz ve mazlum millletler için üzerimize yapmaya devam edeceğiz.

AB UYUM SÜRECİ HIZLANACAK

Türkiye bütün dünyada barış istiyor. Bu yönde AB üyeliği ile ilgili vizyonumuzu koruyoruz. Türkiye AB ilişkilerine ivme kazandıran önemli gelişmeler yaşandı. Kritik konularda mutabakata varıldı. Hükümet olarak önümüzdeki dönemde AB'ye uyum sürecimizi hızlandıracağız. 2016 yılı içinde Türkiye vatandaşlarını vizesi olarak AB'ye seyahet edeceklerine inanıyorum. AB ülkelerinde vatandaşlarımıza uygulanan vizenin kaldırılmasıyla önemli bir eşik aşılacak.