BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'na şehit sahabe tepkisi

Davutoğlu Diyarbakır programına 27 sahabenin yanyana yattığı türbede vatandaşın şikayetini dinledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır programının ikinci gününde peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in şehit sahabesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir vatandaş caminin durumuna isyan etti bakımsız olduğundan şikayet etti.

Program sabah namazıyla başladı

Diyarbakır'da dün Güneydoğu'daki sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen ve başlatılan barış sürecine destek isteyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ikinci günkü programına sabah namazıyla başladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Suriçi bölgesinde bulunan ve Diyarbakır'ın fethi sırasında surları aşarken şehit olan 27 sahabe kabrinin bulunduğu camiyi ziyaret etti. Bakanlar, namazdan önce ve namazdan sonra şehit sahabe kabirlerinde dua etti. Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, sabah namazı için camiyi dolduran cemaate verdiği vaazda İslam dinindeki barış ve kardeşliğe dikkat çekti. Erdoğmuş, Hz. Muhammed'in (SAV) Hudeybiye barış antlaşmasınının sonuçlarını, önemini ve İslam dinine sağladığı katkıları anlattı. Namazın ardından camii içinden görünen şehit sahabe kabirleri başında dua eden bakan Davutoğlu ile Eker, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Burası şehit sahabelere yakışmıyor

Avludaki vatandaşlar Bakan Davutoğlu'dan 6 yıldır devam etmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen kentsel dönüşüm ve çevre düzenlemesi konusunda yardım istedi. Şehit sahabe kabirlerinin çevresinde bulunan ahırlardaki kokudan şikayetçi olan cami cemaati, sorunun çözümü için bakanlarla konuştu. Cami cemaatinden Ahmet Dabanoğlu, Bakan Davutoğlu'na, "Sayın bakanım burası şehit sahabelerine yakışmıyor, çevre düzenlemesi için yardımlarınızı bekliyoruz" dedi. Bakan Davutoğlu ise " İnşallah gerekeni yapacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Dabanoğlu'nu elini tutarak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mezar yeri kesin bilinen 30 sahabe var

Nisanoğlu Ebul Kasım tarafından 1155-1169 yılları arasında yaptırılan Hz. Süleyman Camii'nin bitişiğinde Halid Bin Velid'in oğlu Süleyman ile Diyarbakır'ın Araplar tarafından alınışı sırasında şehit düşen diğer sahabelerin yattığı Meşhed bulunmaktadır. Diyarbakır'ın fethi sırasında şehit olan Halid Bin Velid'in oğlu Süleyman dahil 27 sahabe bu bölgede, 13 sahabe ise surların farklı bir yerinde şehit oldu. Diyarbakır'da mezar yerleri kesin olarak bilinen 30 sahabenin 27'sinin kabri bu camide.