BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bu benzetme AK Partilileri çıldırttı

Meclis görüşmeleri sert tartışmalara yol açıyor. CHP'li vekillerin Erdoğan ve Taner Yıldız benzetmeleri AKP'lileri çıldırttı

Abone ol

TBMM’de Elektrik piyasası kanun tasarısı ele alınırken CHP’lilerin, Başbakan Erdoğan ve Bakan Taner Yıldız’a yönelik iki benzetmesi, AK Partilileri kızdırdı.

İlk tartışma CHP’li Emine Ülker Tarhan’ın ‘’Başbakan en az 3 çocuk istiyordu, 5’e çıkardı. 1940’larda biri de ‘Her kadın en az 4 çocuk doğurmalı, 4 çocuk ve fazlasını doğuran kadınlara madalya verilmeli’ demişti. Bunu söyleyen Hitler’di’ dedi.

AKP’li Nurettin Canikli ise, ‘’Hitler yemek de yiyordu. Bütün yemek yiyenler faşist mi? Faşizmin ölçülerinden bir tanesi çocuk sahibi olmayı teşvik etmek değildir. Faşizmi öven, Hitler’i öven faşisttir. 1940’lı yıllarda Hitler’i öven, CHP’dir’’ cevabını verdi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP’li Kamer Genç, ’’Enerji Bakanlığında 417 trilyon liralık ihalesiz iş yapılıp yandaşlara verildi. Devletin katrilyonları heba ediliyor’’ dedi.

AK Partililerin itirazları arasında konuşmaya devam eden Genç bu kez de, ‘’Burada oturmak için çok cesaretli olmak lazım. Sakal bırakmakla insanların yüzündeki ayıplar silinmiyor’’ diye konuştu.