BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.440,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'dan iki başbakana teşekkür

Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan Başbakanlarının bugün Erzurum'dan bütün önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan Başbakanlarının bugün Erzurum'dan bütün dünyaya sembolik bir mesaj vermekte olduklarını söyledi. 
Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nda iki ülke başbakanlarının konuşması öncesinde bir konuşma yapan Davutoğlu, iki başbakanın bugün Erzurum'da bütün dünyaya sembolik bir mesaj verdiğini belirterek, büyükelçilerin bu mesajı almakla kalmayıp, buradan aldıkları talimatı dünyanın her köşesine taşıyacaklarını, bu barış vizyonunun bütün dünyada çok ciddi yankı yapacağını bildirdi.

Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan'ın ilişkilerinde son dönemde çok büyük bir gelişme kayedettiğini, bu ilişkilerin bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini ifade ederek, bu ilerleme için her iki başbakana da teşekkür etti.

Bakan Davutoğlu, iki ülke ilişkilerinin artık muhtelif gerilim alanlarının değil, ortak geleceğin ilişkileri olduğunu ve bu alanda Türk-Yunan ilişkileri açısından tarihi bir nokta yazıldığını belirtti.

Davutoğlu, Erzurum'daki bu faaliyetin iki ülke ilişkilerinin sadece başkentlerde değil artık toplumlararası ilişkiler bağlamında da ilişkilerin toplumsal barış ilişkisi olduğunu ortaya koyduğunu söyleyerek, Yunanistan'a yapacağı ziyarette kendisinin de farklı bir Yunan şehrinde bu barışa yeni bir adım eklemeyi umduğunu vurguladı.

Erzurum için de tarihi bir gün yaşandığını, ilk kez yabancı bir başbakanın bu şehre geldiğini hatırlatan Davutoğlu, Erzurum'un tarihi ve kültürü ile önemli bir şehir olduğunu kaydetti.