BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu yine Demirtaş'a yüklendi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da halka seslendi. Türkiye'nin 2018'de kendi uçağını yapacağını söyleyen Davutoğlu, bir de müjde verdi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da HDP lideri Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Elazığ'a gelmesi halinde Demirtaş'a Kudüs'ü hatırlatmalarını isteyen Davutoğlu, Türkiye'nin 2018'te kendi eğitim uçağını 2023'te de milli savaş uçağını yapacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Elazığ mitinginde vatandaşlara seslendi. İstasyon Meydanı'nda yerli yapım ATAK helikopterinin ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin tanka hibe olarak muhtaç olduğu dönemden şimdi kendi tankını yapar hale geldiğini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Elazığlı İmam Efendi gibi Türkiye'de bir hareket, AK Parti hareketi, Ankara’dan yola çıktı. Tam düşman askerleri değil ama IMF memurları kapıdaydı. Tek bir silahı bile yapamıyordu, ülke savunması için tankı başkasından alıyordu, topu başkasından alıyordu. Tamirat için İsrail'e gönderiyordu. Böyle bir ülke, aziz bir tarih aziz bir vatana bu muamele layık mıydı? Bizlere namerde muhtaç olmak layık mı? Biz buna müstahak mıyız? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye, bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Şimdi aziz Elazığlılar, üç gün önce Türk semalarında yerli yapım ATAK helikopteri uçtu. Kim uçurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye, tanka hibe olarak muhtaçtı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysunlar. Onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. IMF kapısında duruyorduk.
 
"ELAZIĞ OVASI AK PARTİ YUVASI"
 
Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Elazığ Ovası AK Parti'nin yuvası" şeklinde slogan atması üzerine de "Ceddin rahmet, ceddin rahmet Elaziz. AK Parti yuvası Elaziz, o zaman söyleyin de dünya alem duysun, dört dörde var mıyız? Rabia demeye var mıyız?" ifadesini kullandı.
 
AK Parti milletvekili adaylarının isimlerini sayarak, Elazığlılardan tüm adaylarını Meclise gönderip göndermeyeceklerini soran Davutoğlu, alandakilerin "evet" yanıtını vermesi üzerine, "Allah sizden razı olsun. Gakkoşlar söz verdi mi yaparlar" dedi.
 
"İSRAİL'E MUHTAÇ OLMAK YAKIŞIR MI?"
 
AK Parti iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bu kaderi kim değiştirdi? Şu anda dünyada, mazlumlara 3.5 milyar yardım yapabilen ülke var. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın, bırakın uçağı, insansız hava aracı yapamıyorduk. Teröre karşı mücadelede insansız hava aracı için İsrail'e muhtaçtık. Bize yakışır mı İsrail'e muhtaç olmak. Yakışır mı? Ama bunlar bizi muhtaç ettiler hesap sormayacak mısınız? Şimdi soruyorum, insansız hava aracını biz yapıyoruz, kim yaptı? Yetmiyor, inşallah 2018'de HÜRKUŞ eğitim uçağını, Türkiye kendi eğitim uçağını yapacak. 2023'te de milli savaş uçağını yapacağız. Kim yapıyor, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu. Elaziz, ismiyle müsemma Elazığlılar bilir, onun için Elazığ AK Parti’nin kalesi olmuştur. Çünkü izzetin, onurun kalesidir, Elazığ. Gakkoşlara helal olsun. Bize hep destek veren gakkoşlara, helal olsun."

"DEMİRTAŞ ELAZIĞ'A GELİRSE"
 
HDP Eş Başkanı çıkmış diyor ki, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Şimdi Balakgazi'nin torunları, siz bu tarih bilmezlere ders verecek misiniz, haddini bildirecek misiniz?" diyen Davutoğlu, "Cesaret edemez ama gelirse, buraya, Elazığ'a, 'Önce sen Kudüs'ü öğren' diyecek misiniz? Elaziz'e biz her zaman borçlu olduk. Elaziz ayaktadır, dimdik."

ELAZIĞ'A MÜJDE ÜZERİNE MÜJDE VERDİ

Elazığ'da en kısa zamanda stadyum yapacakları müjdesini veren Davutoğlu, stadı eski yerinde yapacaklarını, böylece hiç vakit kaybetmeyeceklerini söyledi. Elazığspor'a da stadyum üzerinden bir gelir kaynağı oluşturmaya çalışacaklarının altını çizen Davutoğlu, "Elazığspor'u biz Süper Lig'de görmek istiyoruz" temennisini dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, Elazığlılara ikinci olarak Uluova Sulama Projesi'ni başlatacakları müjdesini de verdi. Projenin 250 bin dönüm alanı sulayacak muhteşem bir proje olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "İnşallah bu tamamlandığında Elazığ çok daha geniş çok daha bereketli sulanmış topraklara sahip olacak" değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, 3. müjdesini verirken, "İnşallah yüksek hızlı treni Elazığ'a da getireceğiz. Elazığ-Malatya, Elazığ-Diyarbakır hattının etüt proje çalışmalarını başlattık. İnşallah bütün yollar bir şekilde Elazığ'dan geçecek. Elazığ, hem hızlı treniyle, hem karayoluyla ki bölünmüş yollarıyla örnek bir şehir olacak" açıklamasında bulundu.

İktidara geldiklerinde şehirde 35 kilometre bölünmüş yol varken, şimdi 350 kilometre bölünmüş yolun bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Ağın Köprüsü; epeydir inşaatı sürüyordu. Bir kaç ay içinde Ağın Köprüsü de bitmiş olacak, hayırlı mübarek olsun. Şorşor deresi; Cumhurbaşkanımız geçen sene geldiğinde söz vermişti ıslah edeceğiz diye. İnşallah onun sözü yerde kalır mı? Kalmaz. Islah için ihaleye çıkıyoruz. Elazığ herşeyin en güzeline layıktır. Hamzabey Barajı üzerinden Elazığ'ın içme suyu derdini de çözüyoruz" ifadelerini kullandı.

Alanda bulunanların "Elazığ bakan istiyor" sloganları üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah Elazığ'ın bırakın bakanını, başbakanı var başbakanı. Beni Elazığlı saymaz mısınız? Ben gakkoş değil miyim? Ben Elaziz'in dağlarını, bayırlarını, erenlerini, evliyalarını bilmez miyim? Bana da Ahmed El Azizi deyiverin. Sizin başbakanınızım. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, hem de Elazığ'ın. Size bu muhteşem misafirperverlikle bizi karşıladığınız için hep bize destek verdiğiniz için bakın burada söylüyorum söz veriyorum; Elazığ'dan gelen hiçbir talep, bırakın yılı, bir haftayı, bir ayı bir günü, bir saat dahi beklemez, Madem ki Elazığ ayaktadır, madem ki Elazığ bize cumhurbakanlığı seçimlerinde yüzde 70 vermiştir. Elazığ'ın talepleri beklemez."