BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu vizesi AB seyahati için tarih verdi!

Başbakan Davutoğlu, AB ile yapılan müzakerelerde vizesiz seyahate ilişkin net bir takvim oluştuğunu söyledi. Davutoğlu, vizesiz geçişlerin 2016 yılının Ekim ayından itibaren geçerli olmasını öngördüklerini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, AB ile hem vaatlerin hem de reformlar konusunda Türkiye'nin eylem planını paylaştıklarını açıkladı. Vize muafiyeti konusunda net bir takvim oluşturulduğunu da ifade eden Davutoğlu, her iki taraf için de elini taşın altına koyacağı bir dönem başlağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu AB Reform Eylem Grubu toplantısının ardından konuştu. AB ile yapılan görüşmelerde net bir takvim oluştuğunu kaydeden Davutoğlu, Türkiye vatandaşlarının AB ülkelerine vizesi seyahate başlayacağı tarihi verdi. Davutoğlu, 2016 Ekim ayında vizesiz geçişlerin başlamasını öngördüklerini açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Dün hem vaatlerimiz hem de reformlarımız konusunda eylem planımızı paylaştık. AB reform izleme grubu oluşturduk. Grubun hedefi reformların AB müktesabatı ile uyumudur. AB Türkiye zirvesinde aldığımız kararlar ve dün açıkladığımız Eylem Planı hakkında önemli görüşmelerde bulunduk. Türkiye-AB arasındaki görüşmelerin seyri konusunda başlıkları konuştuk. Schengen konusu bir anlaşmayla hemen atılacak bir adım değil.

VİZE MUAFİYETİ 

Ekim ayında vize muafiyetine ulaşmamız lazım. Net bir takvimimiz var, bundan sapmamamız lazım. Bu net takvimden sapmamamız sadece bizim gayretimiz değil, meclisimizin de muhalefetin de destek olması lazım. Hedefimiz Brüksel'e gidecek, AB ile müktesebata uyum görüşmeleri yapacak. Gerekli yasal düzenlemeleri Meclis'e sevkedeceğiz. Bundan sonra herkesin elini taşın altına koyacağı bir dönem başlıyor.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Muhalefet vize muafiyetini vatandaşımızın hakkı olarak görüyorsa yasaların geçmesi için hükümete destek olmalı. Umuyoruz ki muhalefet partilerimiz bu çağrıya destek verirler, ben bu konuda iyimserim. İşbirliği içinde bunları geçirmeliyiz."