BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu ve İhsanoğlu 2 yıl önceki çarpıcı görüntüleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İhsanoğlu’nun Myanmar’da susturamadığı galeyana gelmiş kalabalığı nasıl sakinleştirdiğini anlattı.

Abone ol

Ülke TV'de Turgay Güler'in Sıradışı programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2012 yılının Ağustos ayında Myanmar'a gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında yaşanan bir enstanteneyi paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2 yıl önceki Myanmar ziyaretinde yaşananları Davutoğlu anlattı.

Görüntülerde, elinde megafonla orada toplanan insanları İngilizce 'susun, susun' diyerek susturmaya çalışan İhsanoğlu, kalabalığı sakinleştirmeyi başaramıyor.

Bu sırada devreye giren Davutoğlu, "Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm Ya İhvan (Ey kardeşlerim)" diyerek kalabalığı sakinleştirmeyi başarıyor.

Kalabalık da Davutoğlu'na coşkulu bir şekilde, "Ve Aleyküm Selam" diyerek coşkulu bir şekilde mukabelede bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Myanmar'da bulunduğu sırada yaşanan etkileyici olayla ilgili canlı yayındaki yorumu:

"Mesele İngilizce, Fransızca bilmek değil de mesele o kitlenin duymak istediğini hissedip duyurmak. Bu iç siyaset için de böyle. Halkın dilini konuşmak siyeset için en önemli şarttır. 10 dil bilebilirsiniz. Önemli olan gönül dilini bilebilmek. İnsanlarla dürüst bir iletişim kurabilmek. "

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları