BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu terörün biteceği tarihi açıkladı!

Başbakan Davutoğlu'nun Güneydoğu'da yaşanan çatışmaların bir hafta içinde biteceğini söylediği öğrenildi. Davutoğlu belediye başkanlarına da önemli uyarılar yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar Kampı'nda Güneydoğu'dan gelen il ve ilçe başkanlarıyla 3 saatlik bir toplantı yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun ilk kez tarih vererek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden operasyonlarla ilgili "Bir hafta içinde operasyonlar tamamlanır, yasaklar kalkar" dediği öğrenildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Diyarbakır, Mardin ve Van gibi illerinde olduğu 22 il ve ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör olayları dolayısıyla süren operasyonlar ele alındı. Toplantıya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.

"BİR FORMÜL BULUN"

Davutoğlu'nun il ve ilçe başkanlarına 'halkla bütünleşin' çağrısında bulunduğu, halka sosyal destek verilmesi konusundaki takiplerini yaptığı ve bundan sonraki süreçte bölgedeki sorunlarla yakından ilgileneceği kaydedildi.


Başbakan Davutoğlu'nun ilgili bakanlara evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için 'Bir formül bulun, bu vatandaşlar ailelerin yanında çok uzun süre kalamazlar' dediği öğrenildi. Toplantıda alınan diğer bir karar ise, 'zarar gören il ve ilçelere de kardeş teşkilat oluşturulması' oldu.

"BAŞBAKAN DİYARBAKIR'I ZİYARET EDECEK"

Toplantının ardından bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan'ın önümüzdeki günlerde Diyarbakır'ı ziyaret edeceğini bildirdi. Akar, "Sayın Başbakan'ın bölgeyi bu kadar yakından incelediğini bilmiyordum. Köy köy, sokak sokak sordu. Bölgeye yakın zamanda gelecek, Diyarbakır'a geleceğinin müjdesini bana verdiler. Yakın zamanlarda diyorum ama tarih veremiyorum. Başbakan'ın Sur ilçemizi ve Ulu Cami'yi çok özlediğini söyleyebilirim" dedi.

Operasyonlarda önemli bir mesafe alındığını söyleyen Akar, "Zannediyorum ki önümüzdeki günlerde kamu güvenliği tesis edilmiş olacak. Başbakanımız bölgede yaşayan vatandaşlarımızın durumuyla yakından ilgilendi" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARI

Başbakan Davutoğlu, AK Partili büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda da belediye başkanlara önemli uyarılarda bulundu. Davutoğlu, üç belediye başkanının disipline sevk edildiğini hatırlatarak dikkatli olunmasını istedi.

"GÖRÜRSEM HESABINI SORARIM"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; basına kapalı gerçekleşen görüşmede, AK Parti'nin ilkelerini hatırlatan Davutoğlu'nun "Benim mal varlığımda sıkıntılı bir durum görürseniz bunu yüzüme karşı söylemeniz görevinizdir. Sizlerin de mal varlığında izah edilemeyen bir artış söz konusu olursa bunun hesabını da ben sizden sorarım" ifadelerini kullandığı belirtildi.

"KİBİRLİ DAVRANMAYIN, DÜRÜST OLUN"

AK Parti'nin belediyecilikten gelen bir parti olduğunu hatırlatarak başkanlardan vatandaşın gönlüne girecek çalışmalar yapmalarını isteyen Davutoğlu'nun, "Belediyelerin başarısı, parti başarısını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden belediyelerimizin hata yapmaması lazım. Bu konuda uyum içerisinde olmalıyız. Dikkatli ve ahlaki çalışmamız gerekiyor. Kibirli davranmayın, dürüst olun. Yanlış yapanları partimizin içinde görmek istemiyoruz" dediği belirtildi.