BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıp Yönetmeliği'ne hendek operasyonu rötuşu

Adli Tıp Yönetmeliği değişti. Hendek operasyonlarının sürdüğü Cizre, Sur, Silopi'de cenazelerin defnedilmediği iddiaları üzerine yeni bir düzenlemeye gidildi.

Abone ol

Hendek operasyonlarının sürdüğü yerlerde cenazelerin defnedilemediği iddiası tartışılırken adli tıp yönetmeliği değiştirildi.

Düzenlemeye göre, artık kimliği tespit edilmiş olmasına rağmen ailesi veya yakınlarınca 3 gün içinde teslim alınmayan cenazeler gömülmek üzere belediyelere veya mülki idare amirliğine teslim edilecek.

Değişiklik tam da "terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle cenazeler alınıp, defnedilemiyor" iddialarının tartışıldığı bir dönemde yapıldı.

Daha önce kimliği tespit edilmesine rağmen yakınları tarafından alınmayan cenazeler 15 gün içinde belediyeler teslim ediliyordu.

Yönetmelik de hem süre 3 güne indirildi hem de cenazelerin mülki idare amirliğine de teslim edilebileceği maddesi eklendi. 

Yapılan değişiklikle, hendek operasyonlarının sürdüğü bölgelerde cenazeler de 3 günlük süre de alınmazsa, belediyeler de defin işlemlerini yapmazsa valilikler tarafından alınıp defnedilebilecek.