BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  GÜNCEL

PKK AK Parti adayı aşiret reisini vurdu

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde yol kesen PKK'lılar içinde AK Parti Milletvekili adayı olan Cihan Güven'in arabasına ateş açtı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde yol kesen PKK'lılar, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nden Milletvekili adayı olan, Neman Aşireti lideri ve İdil Kızılay Şube Başkanı Cihan Güven'in otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Açılan ateşte sırtından yaralanan 59 yaşındaki Güven, İdil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lılar ilçe çıkışında yol kesip, geçen araçlar üzerindeki yolculara kimlik kontrolü yaptı. PKK'lılar sürücüsünden anahtarını gasp ettikleri bir TIR'ı da yolu kapatacak şekilde çekerek, ateşe verip yaktı.

Bu sırada 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den Şırnak'ta 3'üncü sıradan Milletvekili adayı ve halen Kızılay İdil Şube Başkanlığı'nı yürüten Neman aşireti lideri Cihan Güven, PKK'lıların yol kestiği bölgeden geçerek bir akaryakıt istasyonuna özel otomobiline benzin almak için girmek isterken aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güven, sırtına isabet eden 1 kurşunla yaralandı. Cihan Güner

Çevrede bulunan vatandaşlar Güven'i İdil Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedavi altına alınan Güven'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. PKK'lılar bölgeden kaçarken, ateşe verilen TIR TOMA araçları ile söndürüldü

Polis, karayolu üzerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, kaçan PKK'lıları etkisiz halegetirmek için de geniş çaplı operasyon başlatıldı.