BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Soruştuma komisyonuna müdahale etmedik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasını 5 Ocak'a erteleyen TBMM Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarına karışmadıklarını söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Komisyona gölge düştü" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasını 5 Ocak'a erteleyen TBMM Soruşturma Komisyonu'na müdahale etmediklerini söyledi.

Davutoğlu Makedonya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, komisyon çalışmalarına müdahil olmayı düşünmediklerini belirtti ve ekledi:

"Bu komisyondaki arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun ortak bir çalışma yürütüyorlar. Hepimiz komisyondan çıkacak raporu ve kanaati beklemek durumundayız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise hükümetin komisyona müdahale ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısının basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, "Eğer parlamento, eğer milletvekilleri, eğer hükümet, eğer Başbakan siyaseti kirlerinden arındırmak istiyorsa soruşturma komisyonuna kimse müdahale etmemeli. Dün yapılan müdahaleler soruşturma komisyonuna gölge düşürmüştür" dedi.

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun bir kolu gitti

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu irade, soruşturma komisyonunun iradesi olmak zorundadır. Siz gideceksiniz, siz isteyeceksiniz. Yalvarıyorsunuz bizi Yüce Divan'a göndermeyin diye. Bu sizin suçlu olduğunuzu gösterir...Ne diyorlardı? Yolsuzluk yapanın kolunu koparırız. Davutoğlu'nun bir kolu gitti. Soruşturma olunca ne olacak göreceğiz...Eğer bu tablo böyle giderse halkın siyasete olan güveni daha fazla zedelenmiş olacaktır. Yolsuzluk yapanın yanına kâr kalacaktır yaptıkları."

TBMM Soruşturma Komisyonu'ndaki Yüce Divan oylaması, hazırlanan bilirkişi raporuna üç eski bakanın (Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler) itiraz etmesinin ardından iki hafta ertelenmişti.

5 Ocak'taki oylamadan Yüce Divan'a sevk kararı çıkarsa, konu TBMM Genel Kurulu'na taşınacak.

Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada da da salt çoğunlukla sevk kararı çıkması halinde ilgili bakan ya da bakanlar Yüce Divan'da yargılanacak.