BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği genel kurul toplantısına katılan Başbakan Davutoğlu, aynı toplantıya katılan Kılıçdaroğlu'nu böyle eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, 2002'de çiftçilere verilen desteği kaldıran Kemal Derviş'in uygulamalarını sıraladıktan sonra Kılıçdaroğlu'na bakarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugünler de kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu." dedi.

Davutoğlu bugün itibarıyla 1.3 milyar tarımsal desteği daha çiftçilere ödeneceğini açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26. olağan genel kurul toplantısında iki lider karşı karşıya geldi. CHP'nin olası iktidarında ekonominin başına getirileceği söylenen Derviş, Davutoğlu'nun gündemindeydi.

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26. olağan genel kurul toplantısına katıldı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

DEDEM ÇOK İYİ BİR ÇİFTÇİYDİ

Toprağa saygı duymayan aslında kendisine saygı duymaz. Dedem çok iyi bir çiftçiydi. İlk çevre bilincini ondan edindim. Toprağa baktığında sanki kendi yüreğine bakardı.

90’lı yıllarda dünya ekonomisi genişliyordu. 1991’de 200 milyar dolar civarındaydı milli gelirimiz. Bizim dönemde 230 milyardan 800 milyar dolara milli geliri çıkardık.

HOLLANDA CEVABI

Sayın Genel Başkan(Kılıçdaroğlu) sürekli Konya büyüklüğünde Hollanda'dan bahsediyor. Bir Konyalı olarak Konya'nın birçok Avrupa ülkesinden büyük olmasından gurur duyuyorum. Hollanda'nın tarım hasılası 15 milyar dolardır. İhracatının yüksek olmasının nedeni ithalatının yüksek olmasıdır. Türkiye Avrupa'da tarım üretiminde 1. sıradadır.

Türkiye’nin iç tüketim pazarı çok büyüktür. Karşılaştırma milli hasıla üzerinden yapılır. Aslında Türkiye’de tarım mucizesi yaşanıyor. Bunu herkesin görmesi lazım.

DIŞARIDAN BAKAN YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN KEMAL DERVİŞ

Biz iktidara geldiğimizde tarıma verilen desteklerin tümü kaldırılmıştı. Tarımda ucuz elektrik kullanım desteği 2002 yılında kaldırıldı. Şimdi 2002 yılında bunlar kaldırıldığında ANAP-DSP ve MHP hükümeti vardı. Bu desteklerin kaldırılmasını da kim planlıyordu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugünler de kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. İktidarda muhayyer diyorum altını çizerek dışarıdan bakan yapılması görüşülen Kemal Derviş. Biz iktidara geldiğimizde tüm yardımlar kesikti

ÇİFTÇİLERE ÖDEME

12 yılda verdiğmiz tarımsal destek 70 milyar türk lirası.  Tarım sigortası desteğini ilk kez biz başlattık. Mazot desteğini ilk biz başlattık. 

Dün imzaladığım kararnameyle, bugün itibarıyla 1.3 milyar tarımsal destek daha bugünlerde çiftçilerimize ödenecek. Dolayısıyla toplamda 10 milyar Türk Lirası'nın, 6.4 milyar Türk Lirası, mayıs ayı sonuna kadar ödenmiş olacak

Isparta'da afet sebebiyle zarar görenlere de ödenmek üzere 30 milyon Türk Lirası acilen gönderildi.

BİR MÜJDEM DAHA VAR

Bir müjdem daha var. Tarımla ilgili değil. Dün Bitlis'ten Muş'a geçerken helikopterle, iki helikopter il defa bize eşlik etti. İki adet yerli üretim Atak helikopteri...

Biz iktidara geldiğimizde sulanabilir alan 45 milyon dönümdü, şu anda 61 milyon dönüm. Organik tarım alanı 90 bin hektardan 790 bin hektara çıktı. GDO'lu ürünleri engelleyeceğiz.