BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu İzmir'den müjdeyi verdi

Başbakan Davutoğlu, İzmir'de CHP'ye yerden yere vurdu. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun projeleri yerine AK Parti'nin dev projelerini anlattı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de CHP'yi yerden yere vurdu, Kılıçdaroğlu'nun yüzyılın projesi olarak nitelendirdiği projenin kendi kitabından kopya çekildiğini söyledi. CHP'nin projelerinin 2035'i hedeflediğini; AK Parti'nin dev projelerinin ise sadece 4-5 yılda hayata geçirileceğini ifade eden Davutoğlu, Çanakkale'den Avrupa'ya asma köprü yapılacağını müjdeledi.

Ahmet Davutoğlu, son yılların en büyük katılımlı İzmir mitinginde konuştu. Alanı dolduran partililerin 7 Haziran seçimlerinde sandıkları patlatacağını ifade eden Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzyılın projesinde yer alan "merkez ülke Türkiye" ifadesinin, yıllar önce kendisi tarafından kaleme alındığını söyledi.

izmir1.jpg

"KİTABIMIN ARKA KAPAĞINDAN KOPYA ÇEKMİŞ"

Türkiye'nin zaten merkez ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce kendisinin kaleme aldığı kitabın arka kapağının özetinden kopya çektiğini ifade etti. CHP'nin projelerinde hedef olarak 2035 yılının gösterildiğini AK Parti'nin ise dev projelerini 4-5 yılda bitireceğini anlatan Davutoğlu şöyle konuştu;

izmir2.jpg

"İzmir nasıl yükselir? Anadolu ile irtibatı güçlü olacak, Akdeniz ile irtibatı güçlü olacak. Çanakkale'de dünyanın en geniş asma köprüsünü inşa edeceğiz. Bunların hepsi 4-5 yılda bitecek. İzmir'den çıktığınızda Avrupa'ya gidecekler Çanakkale Köprüsü'nden Avrupa'ya geçiş yapacaklar. Marmara'nın etrafından hızlı tren ringi oluşturuyoruz. 

"İZMİR'DEN ANKARA'YA HIZLI TREN"

İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Ankara'dan çıkan Kocatepe'den İzmir'e hızlı tren yapıyoruz. Bu yol 3,5 saate inecek. 

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK TÜPLÜ TÜNELİ

Dünyanın ikinci büyük çift tüplü projesini yapıyoruz. Karadeniz'i Ortaasya'ya bağlıyoruz. Hani merkez ülke lafını ederler ya Ankara'dan devam edecek olan hızlı tren Pekin'e kadar gidecek. İpekoyulu'nu biz hızlı trenlerle, demiryolları ile geçiyoruz.

"İZMİR'İ ANTALYA'YA BAĞLAYACAĞIZ"

Antalya'ya da hızlı tren ve otoyol bağlanacak. İzmir için vizyonumuz Türkiye'nin vizyonunun bir parçasıdır." 

izmir3.jpg