BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu HDP'ye meydan okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yoğun miting programının son durağı Erzincan'da halka seslendi. Davutoğlu'nun hedefinde ise CHP ve HDP vardı.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da HDP'ye yüklendi. HDP'nin Kürt baasçılığı şeklinde, baskıcı yöntemle milleti baskı altına alamayacağını söyleyen Davutoğlu, "Bu millet baskılara boyun eğmez, hele AK Parti hiç eğmez" diye konuştu. Hidayet Karaca ile birlikte bazı polisler için verilen "yok hükmündeki" tahliyeyi de değerlendiren Davutoğlu, bu girişimi millete yapılmış bir operasyon olarak değerlendirdi.
Başbakan Davutoğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, halka hitap etti. Buradaki mitingte HDP'ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, HDP'nin hala şiddet uyguladığını Ağrı'da ise vatandaşlara baskı yapmak istediklerini söyyedi. Van'da milletvekilinin aracının taşlandığını, Erzurum'da Abdullahim Fırat adlı milletvekili adayının darp edilmeye çalışıldığını ifade eden Davutoğlu, Siirt'te de Yasin Aktay'a yönelik saldırı girişimi olduğunu söyledi. 

ahmet-davutoglu.20150427002819.jpg

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim beyannamesinin açıklandığı günlerde "iktidara gelirsek -gelemezler ya, hayal ya Suriyelileri geri göndereceğiz" dediğini belirten Davutoğlu, "Düşünün, bir zalim Esat çıkmış, böyle bacılarımızın üzerine kimyasal silah kullanmış, çocukları katletmiş, 300 bin insan öldürmüş. Kaçabilenler, bu şefkatli ülkeye sığınmışlar, bu ensar diyarına sığınmış 2 milyon. İşte, aramızda fark bu. Biz, bağrımızı açtık, o ise 'geri göndereceğiz' diyor. Suriye dostu, hani milletvekillerinin gittiği arkadaşı Esat'a bu kardeşlerimizi öldürmek üzere göndermeye niyet ediyor" diye konuştu.
 
"CHP ZİHNİYETİ DARBECİ OLDU" 
 
Başbakan Davutoğlu, CHP denildiğinde akla "ekmek karnesi" geldiğine işaret ederek, karne ile ekmek verilen dönemlerin ardından 1970'li yıllarda da kuyrukların geldiğini anımsandığını söyledi.
 
Davutoğlu, "2001 ekonomik krizinde esnafın yazar kasaları kırması akla gelir. Bir de darbe gelir, darbe... CHP'nin zihniyeti her zaman darbeci oldu. Ben, bütçe görüşmelerinde kendisine dönüp 'darbecisiniz' dediğimde alındı. Şimdi, Mısır darbesini savunuyor. Mısır darbecileri adına bize dönüp soruyor? 'Niye büyükelçimiz yok?' diye. Arkadaş, biz zalimlerle dost olmayız bir, darbecilerle dost olmayız iki, insanlık onurunu çiğneyenlerle dost olmayız üç. Biz, mazlumların dostuyuz bir, biz özgürlüklerin savunucusuyuz iki, biz daima adalet diyoruz üç" diye konuştu.

ahmet-davutoglu-erzincan.jpg 

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE
 
Seçimlere giderken "paralel yapının saldırılarının hareketlendiğini" ifade eden Davutoğlu, ''Dün yargıda tekrar bir operasyon yapmaya kalktılar. Bu kumpasları kuranları mahkeme önünden kaçırabilmek için yetkisi olmayan bir mahkemeye başvurdular. O da göstermelik sahte bir tahliye kararı çıkardı. Biz artık bu oyunları öğrendik. Biz buna izin verir miyiz? Kim demokrasiye, kim bu millete tuzak kurarsa onun hesabını sorarız. Yumuşak başlıyız ama kimsenin buyruğuna gelmeyiz, kimsenin bize hükmetmesine izin vermeyiz'' diye konuştu.
 
Yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu, ''Vicdanınızla karar verin. Pensilvanya'dan veya oradan buradan gelen talimatlarla karar veren kim olursa olsun hesabını verir. Biz bu demokrasiyi ve 12 yıllık mücadele neticesindeki kazanımlarımızı kolay elde etmedik. Hiç kolay elde etmedik. Kılıçdaroğlu gibi lafla da yapmadık bunu. Biz emek verdik, ter döktük, gözyaşı döktük. Milletin emanetine sahip çıktık" değerlendirmesinde bulundu.