BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu hazırız dedi Suriye'ye kara harekatı sinyali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu, "Türkiye, hava harekâtı ve kara birlikleri de dahil olmak üzere elinden geleni yapmaya hazırdır" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN International'da Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Suriye’de güvenli bölge çağrısını yineleyedi. "Bütün bu yükü yalnızca Türkiye alamaz" diyen Davutoğlu, "Hava harekatı ve kara birlikleri de dahil olmak üzere entegre edilmiş bir saldırı stratejisine ihtiyacımız var, Türkiye, bu konuda elinden geleni yapmaya hazırdır" ifadesini kullandı.

"BAŞKA BİR TERÖR ÖRGÜTÜ ORTAYA ÇIKABİLİR"

"IŞİD'e karşı bir bir saldırının zeminini hazırlayabiliriz" diyen Davutoğlu, "IŞİD bir güç boşluğu yaşıyor ama başka bir terör örgütü ortaya çıkabilir" diye konuştu.

"TSK BUGÜNDEN DAHA GÜÇLÜ VE HAZIRLIKLI"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2016 yılı bütçe görüşmelerinde de aynı ifadeleri kullanmıştı. 2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz, "Şundan emin olunuz ki bugün Türk Silahlı Kuvvetleri dünden çok daha güçlü ve savaşa hazır ve hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin yarınında da Türk Silahlı Kuvvetleri bugünden daha güçlü ve hazırlıklı olacaktır" demişti.