BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

ABD'nin PKK planı! Yeni bir savaş kapıda işte tarih

ABD, PKK'yı Kandil'den sonra Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal'e de yerleştirdi. Irak'ta yeni askeri üs kuran ABD ne yapmaya çalışıyor? Abdulkadir Selvi ABD'nin amacını yazdı ve yeni bir savaş için tarih verdi.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Türkiye'nin en önemli mütefiklerinden ABD'nin Irak ve PKK planını yazdı.

Selvi, ABD'nin Irak'ın kuzey bölgesinde yer alan Ninova şehrinde   Şengal'in hemen bitişiğinde savaş uçaklarının iniş kalkışı için bir hava üssü hazırladığını açıkladı.

PKK'DAN OLUŞAN TAMPON BÖLGE

PKK'ya karşı büyük bir operasyon başlatan Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden ABD'nin Peşmerge ve DEAŞ arasında PKK'dan oluşan tampon bölge inşa etmek niyetinde olduğunu aktaran Selvi, Musul'da başlayacak bir savaş için de şu tarihi verdi; Musul operasyonu için

ABD'NİN NİYETİ PKK'DAN OLUŞAN BİR TAMPON BÖLGE OLUŞTURMAK

 önemli tarih 25 Mart Cuma günü...Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

ŞENGAL'DE YENİ BİR HAVA ÜSSÜ

Ama asıl önemli olan ABD, Şengal'in hemen bitişiğindeki bir hava üssünü genişletiyor. 1350 metrelik pisti, savaş uçaklarının iniş kalkışı için hazırlıyor.

ABD PKK'YI ŞENGAL'E YERLEŞTİRDİ

Bunu hemen İncirlik'e alternatif olarak düşünmek yerine, başka bir operasyon ve yeni bir üs bölgesi olarak değerlendirmek gerekiyor. PKK'yı Kandil'den sonra Şengal'e de yerleştiren ABD, kendi üssünün güvenliği için Peşmerge ve DEAŞ arasında PKK'dan oluşan tampon bölge inşa ediyor. Bu demektir ki ABD kalıcı.

İKİNCİ PLAN DEVREYE GİRİYOR

Şimdi ikinci bir planı devreye sokuyorlar. DEAŞ hem Irak'ta hem de Suriye'de var olabilen bir örgüt. Zaten Irak ve Şam İslam Devleti adını taşıyor. ABD'nin yeni stratejisi IŞİD'in Irak'la Suriye arasındaki bağını koparmak.

MUSUL OPERASYONU BAŞLIYOR

Musul operasyonun eli kulağında.Bu stratejinin iki ayağı var.

1-Irak'taki IŞİD'i Baaslaştırıp, sisteme dahil etmek.

2-Suriye'deki IŞİD'le ise mücadele etmek.

ABD MUSUL'DA BİLDİRİ DAĞITTI

Büyük Musul operasyonuna hazırlanan Amerikalılar dün şehrin üzerinden bildiri atarak, sivil halktan FM kanalı olan bir radyo temin etmelerini, buradan yapılacak duyurulara göre hareket edilmesini istediler.

TÜRKİYE MEZHEP SAVAŞINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye, Musul operasyonunun Şii-Sünni savaşına dönüşmemesi için DEAŞ'la mücadele amacıyla Bağdat'ta ve Erbil'de oluşturulan koordinasyon merkezi nezdinde çaba gösteriyor.

25 MART CUMA GÜNÜ ABD MUSUL'A OPERASYON BAŞLATACAK!

 İKİNCİ HEDEF TELAFER OLACAK

Musul operasyonuna bizim Başika kampında eğittiğimiz Sünni Araplarla Musul ve Telafer kökenli Türkmenlerin de katılması öngörülüyor. Çünkü bölgeyi çok iyi biliyorlar. Ayrıca Musul'dan sonraki ikinci hedef Telafer olacak.

25 MART'TA OPERASYON BAŞLIYOR

Bu arada Musul operasyonu için bir erteleme olmazsa 25 Mart Cuma gününün üzerinde duruluyor. ABD, Irak'ı 20 Mart 2003 tarihinde işgal etmişti. Mart ayı ABD için önemli demek ki…