BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu: Bugün bir karar verdim...

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Eskişehir mitinginde konuştu. Muhalefete yüklenen Davutoğlu, bugün 81 ilde miting yapma kararı aldığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir Havalimanı'nın yeni adının Hasan Polatkan Havalimanı olarak değiştirildiğini söyledi. Türkiye'deki muhalefetin arkasında üst bir akılın olduğunu ifade eden Davutoğlu, AK Parti'ye karşı  "paralel yapı" ve MHP ile CHP'nin güçlü olduğu bölgelerde HDP'yi desteklediğini iddia etti. İşte Davutoğlu'nun sözleri;

Ahmet Davutoğlu, Eskişehir mitinginde vatandaşlara hitap etti. Karar aldığını ve 81 ilin hepsinde miting düzenleyeceğini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'de muhalefetin arkasında üst bir akılın bulunduğunu kaydetti. 

"HAVALİMANININ ADI HASAN POLATKAN OLACAK"

Eskişehir'deki havalimanının da ismini değiştirme kararı aldıklarını bildiren Davutoğlu, "Biraz önce, indiğim Eskişehir Havalimanı'nın adını 'Hasan Polatkan Havalimanı' yapıyoruz. Ta ki inen her uçak, gelen her yolcu, giden her yolcu, Türk demokrasi tarihinin bu aziz şehidine hürmet etsin, Fatiha bağışlasın" değerlendirmesinde bulunduDavutoğlu, "Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki 'AK Parti nerede kuvvetliyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim.' Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Şu şehirde AK Parti kuvvetli mi karşısında HDP mi var, paralelciler, CHP, MHP hepsi onu destekliyor. Başka bir şehirde MHP mi öne çıkıyor? CHP ile MHP paslaşıyor veya CHP öndeyse onlar paslaşıyor. Arkada da bu orkestrasyonu paralelciler yapıyor. Onların arkasında da uluslararası bir üst akıl" dedi.

Davutoğlu, Sıhhıye Meydanı'nda, gerçekleştirilen mitingde, 7 Haziran'da çıkacakları yolun Şeyh Edebali'nin, Osmanlı'yı adaletle cihan devleti yapanların, İstiklal Harbi'nde İzmir'e doğru yürüyen istiklal kahramanlarının yolu, idam sehpasına onurla yürüyen Hasan Polatkanların yolu olduğunu belirtti.

"MUHALEFETİN ARKASINDA ÜST AKIL VAR"

"Biz Hz. Mevlana yolcuları ölümü gördüğümüzde yüreğimiz sadece ahiret hesabıyla titrer, başka hiçbir şekilde ne ölümden korkarız, ne zulümden korkarız" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, doğduğumuz anda ölüme iman etmişiz. Şimdi, dikkat ediniz, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP aynı şekilde, aynı argümanlarla milletin karşısına çıkıyorlar. Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki 'AK Parti nerede kuvvetliyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim.' Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Şu şehirde AK Parti kuvvetli mi karşısında HDP mi var, paralelciler, CHP, MHP hepsi onu destekliyor. Başka bir şehirde MHP mi öne çıkıyor? CHP ile MHP paslaşıyor veya CHP öndeyse onlar paslaşıyor. Arkada da bu orkestrasyonu paralelciler yapıyor. Onların arkasında da uluslararası bir üst akıl. "

CHP-MHP-HDP-CEMAAT İDDİASI

ÖSYM sınavlarında, dört yanlışın bir doğruyu, siyasette ise bir doğrunun dört yanlışı götürdüğünü belirten Davutoğlu, buradaki doğrunun AK Parti olduğunun altını çizdi.

AK Parti meydana çıktığında dört yanlışın birden gideceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yanlış bir, millete tek parti döneminde zulmeden 27 Mayıs'a açıkça karşı çıkamayan, vesayetçilerle işbirliği yapan CHP. Yanlış iki, milliyetçilik demekle birlikte 2002'de Türkiye'yi namerde muhtaç edip sonra koltuğu bırakıp giden MHP. Yanlış üç, batıda 'özgürlük, barış' deyip, doğuda 6-7 Ekim provokasyonu yapan, 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyen, HDP. Yanlış dört, bütün bunlarla işbirliği yapan, paralel. Şimdi Eskişehir bu dört yanlışı bir doğruyla götürecek miyiz? Bir doğru var onlar paralel, onlar üçgen, 3 parti bir paralel. Biz neyiz biliyor musunuz? Dümdüz, istikamet üzere yürüyen, sırat-ı müstakim yolcularıyız. Sırat-ı müstakim. Doğru yolun yolcuları, istikamet üzere olanlar, Miraç Kandili'niz mübarek olsun."

Bu mübarek gecede, nice elin, ülkenin hayırla idare edilmesi için dua ettiğini bildiklerini anlatan Davutoğlu, Miraç denilince akla Mescid-i Aksa'nın ve Hz. Peygamber'in Kabe'den Mescid-i Aksa'ya manevi yükselişinin geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "HDP, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs Yahudilelerin kutsal mekanıdır' diyor. Siz bunlara haddini bildirecek misiniz? Miracın, o yüce miracın mekanı Mescid-i Aksa Müslümalarındır, Müslümanların kalacaktır, diyecek misiniz?" değerlendirmesinde bulundu.

"BE HEY GAFİL..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İsrail'de neden büyükelçimiz yok" diye sorduğunu aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Be hey gafil sen Mavi Marmara'da şehit edilenleri unuttun mu? Sen, Mescid-i Aksa'ya postalla giren İsrail askerlerinin ağzıyla mı bize soruyorsun? İşte Miraç gecesinde, burada, Eskişehir'i, Yunus Emre'yi, Aziz Mahmud Hüdayi'yi, hepsi Eskişehirli olan bu ulu erenlerin huzurunda söylüyorum, biz zalimlerle asla dost olmayacağız. Asla. Biz Mescid-i Aksa'yı kirletenlerle, Filistin'de gencecik çocukları katledenlerle dost olmayacağız. Onun için bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Biz, Filistinli masumlara, Suriye'yi mazlumlara, Somali'ye kucak açtığımız için uluslararası çevreler, onların işbirlikçileri bize hesap sormaya kalkıyorlar. Bunlar da onların sözcüleri. Bunlar onların sözcüleri ama biz milletin sözcüsüyüz, biz tarihin sözcüsüyüz.".

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl Eskişehir'e geldiğinde "Bu 2 milyon Suriyeli niye Türkiye'ye geldi bunun sorumlusu kim?" dediğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan, Kırım'dan gelen burada milli harmanı oluşturanlar, Suriye'de bıraktığımız Bayırbucak Türkmenlerini zalim Esed'e teslim eder miyiz? Eğer emin olun bunlar o dönemde parti başkanı olsalardı Ziştovi'den kaçıp gelen, mazlum Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımıza karşı çıkarlardı. Kırım Tatarlarına karşı çıkarlardı. Şimdi biz nasıl bırakırız Türkmenleri, oradaki kardeşlerimizi, Suriye'deki mazlumları, Araplar'ı, Kürtleri, Müslümanları, Hıristiyanları... Bilsinler, Eskişehir'den söylüyorum, Ya Rab bize öyle bir kudret ver ki bütün mazlumları bağrımıza basabilelim."

Azerbaycan'da 1944 yılında Stalin'in zulmünden kaçan 176 Azerinin Iğdır'da Boraltan Köprüsü'nde Türkiye'ye sığınmak istediklerini hatırlatan Davutoğlu, CHP'nin talimatıyla Azerilerin, Ruslara teslim edildiğini ve şehit edildiklerini söyledi.

Azeri şairin yazdığı "Bizi siz öldürün, vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa, men nediyem şu vefasız dağlara, öz gardaşı dönek olan ağalara" dizelerini anımsatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bize bu zilleti yaşatanlar, bugün bilsinler o günkü Türkiye yok, güçlü ve kudretli bir Türkiye var. Zalime kimseyi vermeyiz. Kimseye de bu topraklarda ırkçılık yaptırmayız. 2002'den bu yana Türkiye öylesine bir kudrete sahip oldu ki öylesine bir güce sahip oldu ki artık ayakları üzerinde doğrulmuş bir dev var. Kimse bu devin diz çökmesine sebep olamaz. Bu dev bir daha diz çökmeyecek. 7 Haziran'da bu gücümüzü, kudretimizi kırmak için bize diz çöktürmek istiyorlar, siz izin verir misiniz?"

"O dönemde üçlü koalisyon vardı. Hani şimdi birileri koalisyondan bahsediyorlar ya işte bunlar eski Türkiye kafası, tekrar Türkiye'yi muhtaç etmek istiyorlar" değerlendirmesini yapan Davutoğlu, Türkiye'deki millileşme ve yerli sanayinin nasıl geliştiğini anlattı.

"BUGÜN 81 İLDE MİTİNG YAPMAYA KARAR VERDİM"

Bu benim 38. mitingim ama şimdi karar verdim inşallah Rabbim sağlık verirse, 81 vilayete de gidip her yerde al bayrağı dalgalandıracağız.