BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu 1 Kasım seçim startını resmen verdi

AK Parti Kongresi sona erdi. Yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu teşekkür konuşması yaptı. Konuşmada Davutoğlu seçim startını verdi.

Abone ol

AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde yeniden genel başkan seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşması yaptı.

Davutoğlu, kuruculara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, "AK Parti var oldukça 81 vilayetin kardeşliği var olacak. AK Parti var oldukça etle tırnağı, doğuyu batıdan, kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak" dedi. Davutoğlu, AK Parti teşkilatına da seslenerek, "1 Kasım seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleme seçimi hüviyeti kazanmıştır. 14 yıl içindeki büyük zaferlerin inşallah bir yenisi için 1 Kasım’a hazır olun" mesajı verdi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"AK PARTİ'NİN KADERİYLE TÜRKİYE'NİN KADERİ ÖRTÜŞTÜ"

Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün baktığımızda, özellikle 7 Haziran sonrasında görülmektedir ki Türkiye’nin kaderiyle Ak Parti’nin kaderi tamamıyla örtüşmüştür.

KURUCULARA VE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Hiçbir siyasi parti, 81 vilayetimizi temsilen ve tüm sosyal katmanları, her köşesine temsil eden bir kongre yapma imkânına sahip değildir. AK Parti kadroları Türkiye’nin kaderi bağlamında, kendi kaderiyle bu kaderin akış seyrini belirleyecek güce sahiptirler. İlk günkü aşkla diyoruz, çünkü AK Parti her şeyden önce aşk hareketidir. Bir sevda, bir dava, bir gönül hareketidir. AK Parti kadroları, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kurucu öncülüğünde Afyon’da çıkarları için bir araya gelmedi. Kurucu öncülerimize ve Cumhurbaşkanı'mıza takdir ve nimetlerimizi iletmek istiyorum.

"MÜZİK OLMASA DA..."

Bugün AK Parti’de dinamizm, birlik beraberlik olduğu zaman Türkiye’de de olur. Sabah salona girdiğimizde müzik yoktu, şehitlerimize hürmeten coşkulu ve müzikli bir kongredense, ağır başlı, vakur ama coşkusunu yitirmemiş bir kongre yaptık. Müzik olmasa da kalplerin ritmiyle coşku kendi mecrasını bulur.

Bugün kongrede ortak bir ruh vardı. Bütün bir salon şahsı manevi halinde hep beraber AK Parti ruhunu yansıtacak şekilde heyecan ve tutku dolu bir atmosferi gerçekleştirdi. Bu atmosferin oluşması için ülkenin her bir yerinden Ankara’ya teşrif eden, yerel kıyafetleriyle gelen bacılarımıza hoşgeldiniz diyoruz.

"BİZ BURADA OLDUKÇA..."

AK Parti var oldukça 81 vilayetin kardeşliği var olacak. AK Parti var oldukça etle tırnağı, doğuyu batıdan, kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak. 78 milyonu temsil eden her etnik ve mezhebi kökenden kilim deseni gibi yan yana oturan kardeşler gösterdi ki, biz burada oldukça ülkenin birliğini, beraberliğini, geleceğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermeyiz.

ak-parti-kongre-ahmet-davutuoglu.jpg 

"DİYARBAKIR ANNELERİYLE DE ŞEHİT ANNELERİYLE DE..."

Ortak vicdanımızı muhafaza etmek zorundayız. Vicdanlarını kaybedenler güçlerini korumaya çalışırlarsa o güç aldatıcı güç olur. Dünyanın her yerinde vicdanın sesi olduk. Diyarbakır anneleriyle de, şehit anneleriyle de vicdanın sesi olduk.

AK Parti vicdan hareketi olma vasfını her zaman koruyacak. Sizlerin tebliğ ettiği görev kurucu değerler olarak ifade ettiğimiz ortak vicdanlarımızı, değerlerimizi, gücün ahlaki boyutunu muhafaza ederek Türkiye’yi inşa etme misyonu verdiniz.

Bir partinin delegeleri, o partinin damarlarında akan kanlar gibi o partinin temsil gücüdür. Türkiye’nin her yanından taşıdığınız heyecan ve atmosfer için teşekkür ediyorum. Birtakım çevrelerde arzu edilen tüm kötü senaryoları tümüyle dumura uğratan davranışınız için teşekkür ediyorum.

"TEŞKİLATIMIZA SESLENİYORUM"

Bu güvenle 14 yıl içinde hangi meydan okumaları yaptıysak bu özü koruyacağız. Düşününüz, 1299’da kudretli Osmanlı Devleti kurulduktan 14 yıl sonra Bursa’ya ulaşılmamıştı. Cumhuriyet kurulduktan 14 yıl sonra Türkiye, gelişmesini tamamlamıştı. Teşkilat mensuplarımıza sesleniyorum, 14 yıl içindeki büyük zaferlerin inşallah bir yenisi için 1 Kasım’a hazır olun. 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleme seçimi hüviyeti kazanmıştır. 1 Kasım’da yeni bir siyasi iktidar oluştuğu zaman Türkiye’nin 10 yılı, 20 yılı geçmiş kazanımlar üzerinden garantiye alınmış demektir. Ama eğer ki 1 Kasım’da bir zaafiyet gösterilirse, bu Türkiye'nin de zaafiyeti olacak.

"ARTIK SEÇİM STARTI VERİLMİŞTİR"

1 Kasım seçimlerinin sonucunda oluşacak tablo Türkiye’nin ve gelecek nesillerin kaderini belirleyecek. Artık seçim startı verilmiştir. Bu aynı zamanda 1 Kasım seçim kampanyasını başlatma işaretidir. İnşallah 22 Eylül’de aday tanıtım toplantısı ve seçim beyannamesiyle karşınızda olacağız, durmayacağız. Tekrar Anadolu’ya Rumeli’ye vatandaşın kalbine girmek için yola revan olacağız.

Son 1 yıl içinde genel başkanlığım döneminde çalıştığım MKYK, MYK ve tüm alt kademelerde çalışan arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum.

Bu görevler bayrak değişimidir, hiçbirimiz baki değiliz. AK Parti ise o derin ahlaki yaklaşımıyla asırlara yürüyen bir hareket olacak. Daha çok AK Parti kongreleri görülecek. Gelecek nesillere en güçlü altyapıya sahip olan AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti devredebilmek... Teşkilatlarımıza, kongrenin her türlü sorumluluğunu üstlenen organizatörlere, delegelerimize, katılan tüm kardeşlerime teşekkürü borç biliyorum. Bizler büyük yolun yolcularıyız, küçük hesapların değil, büyük hesapların yolcularıyız. Allah yar ve yardımcımız olsun.