BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Daum'dan Milan formülü

Fenerbahçe'nin olma ya da olmamak anlamına gelen tarihi Milan maçına bir gün kaldı. İnce hesaplara dalan Daum, basın toplantısında Milan'ı yenmenin reçetesini anlattı.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda yarın akşam AC Milan ile oynayacakları maçta, sonuç ne olursa olsun dostluğu kesinlikle bozmayacaklarını söyledi.

Daum, AC Milan ile oynayacakları maç öncesinde bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Şampiyonlar Ligi'nin, kralların mücadele ettiği bir lig olduğunu belirterek, "Dünyada birçok başarılara imza atmış AC Milan'a ve onlarla birlikte gelen taraftarlarına 'hoşgeldin' diyoruz. Şu ana kadar kendi sahamızda oynadığımız 2 maç, gerek maç esnasında, gerek maç dışında barış içerisinde geçti.

Umarım, AC Milan maçı öncesinde herkes sorumluluğunun bilincindedir. Çünkü, Türkiye-İsviçre maçından sonra herkesin gözü kulağı Türkiye'de olacaktır. Bu yüzden sorumluluk bilinci içinde olmalıyız. Yönetim kurulumuzla yaptığım görüşmeler sonucunda biliyorum ki, sadece Fenerbahçe'nin değil, tüm Türk futbolunun nerede olduğunu gösterecek şartları sergileyeceğiz" dedi.

Takımda bazı değişikliklere gideceklerini belirten Alman teknik adam, cezalı Luciano ve Aureilo'nun yanı sıra sakat olan Alex'in de yarın akşam AC Milan'a karşı forma giyemeyeceğini ifade ederek, "Umut ediyorum ki Anelka'yı maça kadar yetiştireceğiz. Dün iyi görünmüyordu ama maça kadar vaktimiz var" diye konuştu.

"AC MILAN 1 ADIM ATIYORSA BİZ 2-3 ADIM ATMALIYIZ"

AC Milan ile deplasmanda oynadıkları ilk maçta oyunu dengelemesini bildiklerini kaydeden Daum, "Unutmamak gerekir ki, o maçta AC Milan'ın lehine olan şartlar vardı. Dolayısıyla AC Milan kazandı. Yarınki maçta yapacağımız oyuncu değişiklikleriyle az da olsa taktiksel değişiklik de olacak. Fakat, işin ana teması, oyunu yönlendiren taraf biz olmalıyız ki kazanalım. Alan daraltarak rakibe baskımızı uygulayarak hareket edeceğiz Sadece defansif anlamda oynarsanız rakibi kabul etmiş olursunuz.

Bu öyle bir maç ki, öncelikle bu maçı beyninizde kazanacaksınız daha sonra sahaya çıkınca maçın kaderini belirleyeceksiniz. Oyuncularımın tamamın görevlerini belli bir özgüven ve bilinçli şekilde sahaya yansıtmasının önemi çok büyük. Herkesin bildiği gibi AC Milan'ı sahadan silip süpürmek kolay değil. Takım olarak hareket eder ve rakibe alan vermezsek, orta sahada üstünlük sağlarsak istediğimiz sonucu alırız. Hem ofansif hem de defansif anlamda rakibimize karşı sayısal anlamda üstünlük sağlamamız lazım. Genel anlamda bakıldığında AC Milan 1 adım atıyorsa biz 2-3 adım atmalıyız" dedi.


AC Milan'a karşı oynayacağımız maçı sevinçle ve heyecanla beklediklerini belirten Daum, "Rakibimiz, maç öncesinde ve sonrasında arkadaş gibi muamele görecek. Sonuç ne olursa olsun dostluğu bozmayacağız. Daha önceden olduğu gibi bizim amacımız bu" şeklinde konuştu.

"UMUT EDİYORUM HAKEM, TARAFSIZ BİR YÖNETİM SERGİLEYECEKTİR"

Bir soru üzerine, "Şu anda 7 puan daha fazlamız olsa daha rahat otururdum" diyen Daum, "Türkiye-İsviçre maçından sonra bu maçın Norveçli hakemi etki altında kalabilir mi ve bu Fenerbahçe için dezavantaj olur mu?" şeklindeki bir başka soruya ise, "Umut ediyorum hakem, tarafsız bir yönetim sergileyecektir. Yaşananlardan dolayı önyargı oluşmuş durumda. Bunun sorumluluğu da bizde" cevabını verdi.

Bir İtalyan gazetecinin "Bu maçın sonucu AC Milan'ın hayatını zorlaştırır mı ve Ancoletti'nin geleceğini mahvedebilir mi? şeklindeki sorusu üzerine de Daum, "Benim geleceğimle ilgili kim konuşacak?" dedi.
İtalyan gazetecinin UEFA'nın Fenerbahçe-AC Milan maçı için gönderdiği gözlemcilerle ilgili sorusunu ise Daum,"10 tane gözlemci gönderseler belki daha iyi olurdu. Çünkü, o zaman çok fazla olumlu görüş ortaya çıkacaktı" şeklinde cevaplandırdı.

İtalyan basın mensuplarının Türkiye-İsviçre maçının ardından AC Milan'ın İsviçreli oyuncusu Vogel ile Fenerbahçe'nin milli oyuncularının karşı karşıya gelecek olmasını hatırlatmaları üzerine Daum, "Vogel, arkadaşımızın buradaki yaşanacakları görmesini diliyorum. Türkiye'nin farklı bir yüzü de var. Vogel'in Türkçesi 'kuş' demek. Benim yanımda da bir Vogel yani Murat Kuş oturuyor. Benim en iyi arkadaşım Kuş, Vogel de bizim arkadaşımız" şeklinde esprili bir cevap verdi.