BIST 11.051
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.502,79
HABER /  SPOR

Daum transferde yine arada kaldı

Fenerbahçe'nin başında 4. sezonunu yaşayan Christoph Daum, ara transfer döneminde yine hayal kırıklığına uğradı.

Abone ol

Fenerbahçe, ara transfer döneminin suskun kulüpleri arasında yer alırken, bu durum en çok Teknik Direktör Christoph Daum'u üzdü. Bu sezon Sarı-Lacivertli takımın başına 4. kez geçen Daum, daha önceki dönemlerde olduğu gibi yönetimin kararına uydu.

Özellikle takımın iki as oyuncusu Roberto Carlos ve Colin Kazım'ın sürpriz bir şekilde takımdan ayrılmasından sonra Fenerbahçe'nin devre arasında mutlaka takviye yapması bekleniyordu. Ancak Sarı-Lacivertli yönetim başta Daum olmak üzere herkesi şaşırttı ve sadece Trabzonspor'dan Gökhan Ünal'ı renklerine bağlayıp transfere nokta koydu. Halbuki Alman teknik adam, en azından Roberto Carlos'un ayrılmasından sonra boşalan yabancı futbolcu kontenjanının doldurulmasını temenni ediyordu. Hatta illa forvet değil gole dönük bir orta saha oyuncusunun da alınması halinde tatmin olacağını düşünüyordu. Ne var ki Sportif Direktör Aykut Kocaman'la alınacak yabancı futbolcunun kim olacağı hususunda ters düştüğü öğrenilen Daum, sadece Gökhan Ünal'ın transferiyle yetinmek zorunda kaldı. Fakat Alman teknik adamın ara transferde yaşadığı bu hayal kırıklığı yeni değil. Kadronun her zaman geniş olmasını isteyen ve çoğu zaman bu konuda basına dert yanan Daum, Fenerbahçe'deki ilk sezonunda (2003-2004) ancak Mehmet Yozgatlı ve Marcio Nobre transferlerini yaptırabilmişti. Alman çalıştırıcı 2004-05 sezonunda da yine yönetimin kararına uymuş ve bir tek Nicolas Anelka'nın alınmasıyla kadrosunu güçlendirmişti. Daum, Sarı-Lacivertli takımın başındaki üçüncü sezonunda ise devre arasında hiçbir oyuncunun transfer edilmesini sağlayamamıştı. Böylece tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'deki 4 ara transfer döneminde yönetime ikisi yabancı (Nobre-Anelka) ve ikisi yerli (Mehmet Yozgatlı-Gökhan Ünal) olmak üzere toplam 4 futbolcuyu aldırabildi.

Buna karşılık Fenerbahçe yönetimi, ara transfer döneminde beklenilen isimlerin alınmaması nedeniyle basında yer alan eleştirilere imalı bir cevap verdi. Kulübün resmi internet sitesinde, "Fenerbahçe istediği futbolcuyu alır'' başlığıyla yayımlanan açıklamada, Sarı-Lacivertli yönetimin istediği futbolcuyu alabilecek durumda olduğunu, ancak bu dönemde kadroda yapılan revizyonun yeterli görüldüğünü, transfer adayları arasında da maliyet-beklenti standartlarını karşılayacak bir isim olmaması nedeniyle başka bir transfer gerçekleştirilmediğini duyurdu.

F.Bahçe-Bursa kupada ilk raunda çıkıyor

Fenerbahçe, bugün Bursaspor ile yapacağı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında avantajlı bir skor elde etmek istiyor. Sarı-Lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde yapacağı maçta, Bursaspor karşısında rövanş maçı için avantajlı bir galibiyet almayı hedefliyor. Sarı-Lacivertlilerde Sivasspor deplasmanında oynayamayan 4 cezalı futbolcu bugün takımdaki yerlerini alacakken sakatlığı bulunan Güiza'nın ise bu maçta forma giyemeyeceği öğrenildi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

"Fener'de oynayan 4 GALATASaraylı var."

Galatasaray'ın eski futbolcusu Hasan Şaş, derbiler ve Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçeli oluşu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. "Saba Tümer'le Bu Gece" programına katılan Haşan Şaş, Fenerbahçe maçlarının kendisi için kabus gibi olduğunu söylerken, "Emre'nin G.Saray'da oynarken F.Bahçeli olduğunu biliyordum. Ama Emre işini hep iyi yaptı. Bu tür şeyler futbolda oluyor. Örneğin Arif Erdem Beşiktaşlıydı. Şimdi de F.Bahçe'de oynayan 3-4 tane Galatasaraylı var ama onların isimlerini söylemeyeyim. Zor durumda kalırlar." dedi.