BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,48
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Daum sonuna kadar direnecek

Sarı-lacivertlilerde dün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı öncesi Daum'la yapılan bir telefon görüşmesinin şoku yaşanıyor.

Abone ol

Fenerbahçe'de Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğe getirilmesi beklenirken, sarı-lacivertlilerde dün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı öncesi Christoph Daum'la yapılan bir telefon görüşmesinin şoku yaşanıyor.

Alman teknik adam, konuşma boyunca uzlaşmaz bir tavır sergilerken, "Şu anda Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Türkiye'ye geldiğimde 3 yıllık sözleşme imzaladım. Beni göndermek istemeniz doğal. Ancak benim de başka bir gelirim yok. Başka bir takımı da çalıştırmıyorum. Bu nedenle sözleşmeden doğan tüm haklarımı istiyorum. Bu hakkımı almak için de sonuna kadar sabırla direneceğim" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMENİN AĞIR ŞARTLARI

Daum'un yönetimi sarsan açıklamaları sonrası başlayan toplantıda ise tecrübeli teknik adamın sözleşmesinde yer alan, "İlk sezon sonunda sözleşme kulüp tarafından feshedilirse, teknik adama ikinci yılın ücreti de peşin ödenir" maddesi masaya yatırıldı. Sarı-lacivertli yöneticiler, tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin feshi için yıllık ücreti olan 3.5 milyon Euro'yu peşin istemesini üzerine, Daum ile uzlaşma yoluna gidilmesi için mutabakat sağladı. İspanya'da tatilini sürdüren Alman teknik adama 1 milyon Euro civarında bir rakam teklif edilecek ve sözleşmeyi feshetmesi istenecek. Ancak Fenerbahçe yönetiminin kanaati, Daum'un açıklamaları sonrası bir hayli terleyecekleri yönünde.

15 HAZİRAN'DA İSTANBUL'DA

Daum'un önümüzdeki hafta salı İstanbul'a gelerek başkan Aziz Yıldırım ile yüz yüze bir görüşme yapacağı ve büyük ihtimalle bu durumun sonlandırılacağı gelen haberler arasında. Yönetim kurulu toplantısında sportif direktör Aykut Kocaman'ın teknik direktör olarak atanması için de görüşbirliği sağlandı. Tecrübeli futbol adamı Daum ile yollar ayrıldığı an resmen işbaşı yapacak.