BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Daum Guizaya yeni lakap taktı

Tabir Daum'dan geldi... 3 golü sıralayan Güiza'ya övgüler yağdırdı. Peki Güiza ne yapacak? Gidiyor mu kalıyor mu? Hepsi bu haberde.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Guiza'nın maçtaki performansına hayran kaldı. Yıldız oyuncuya övgüler yağdırıp bir de yeni isim taktı... Onun lakabı artık okçu değil GOLYATÖR

Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, yeni bir Fenerbahçe için başlangıçtan çok memnun olduğunu ifade ederek, ikinci maç için iyi bir avantaj yakaladıkları söyledi.

Yüksek bir tempo ile başladıkları mücadelede aynı temponun bütün maç boyunca görülmediğini bunun da henüz erken olduğunu anlatan Alman teknik adam, ''Yüksek tempoyla oynadığımız dönemde beni sevindiren ve hoş pozisyonlar gördük. Daha çok rakibin sahasında oynayıp iyi pozisyonlar yakaladık. Takımın koşma isteğini ve mücadele isteğini göstermesi benim için önemli. Bazı ufak hataları görmemiz gayet normal. Halen tam yüzde yüz hazır değiliz. Ama daha fazla pozitif şeyler gördüm. Bu gelecek için beni sevindiriyor.''

''GÜİZA'YI, GOLYATÖRÜMÜZÜ GÖRDÜK...''

Fenerbahçe'nin 3 golünü atan Güiza'nın apayrı bir golcü olduğunu ifade eden Daum, ''Güiza'yı gördük, apayrı bir golcü. İspanyolca tabirle golyatörümüzü gördük'' diyerek, İspanyol forvete övgüde bulundu.

Emre'nin iki kişilik oynadığını kaydeden Daum, ''Genel anlamda kanatlarımız iyi çalıştı. Daha önceki maça göre sağ kanat daha iyi çalıştı. Gökhan ile Kazım güzel şeyler yaptı ki öyle olmalı. Böyle defans yapan rakibe karşı sürekli mücadele ve denemek lazım, pozisyon yakalayana kadar. Bugün sahada bir birlik gördüm'' diye konuştu.

Kaptan Alex'in maça çıkmadan soyunma odasında takımını en iyi şekilde motive ettiğini, Emre ve Roberto Carlos'un da Alex'e destek verdiğini bildiren Daum, sol adalesinden MR'ı çekilen Roberto Carlos'un MR neticesine göre durumunun belli olacağını, Brezilyalı futbolcunun sakatlığının kendilerini üzdüğünü kaydetti.

GÜİZA NE YAPACAK? GİDİYOR MU KALIYOR MU? DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Fenerbahçe adına Honved karşısında 3 gol atan Güiza ise sadece kendisiyle ilgili değil, takım arkadaşları adına da sevindiğini söyledi.

İspanyol oyuncu, taraftarların mükemmel bir destek verdiğini vurgularken, en son Malorca'da 3 gol birden attığını dile getirdi.

Brezilyalı oyuncu gol sayısının artması konusundaki soruyu ise Güiza, ''Hak eden oyuncu oynuyor. Elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyoruz. Geçen sezona göre taraftarların artan desteğiyle alışma dönemini de atlatıp Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum'' diye yanıtladı.

Yeni sezonda gol krallığı hedefi olup olmadığı sorusu üzerine sarı-lacivertli oyuncu, ''Bunu kestirmek zor. Önemli olan takımın başarısı ve alacağı kupalar'' dedi.

Takımdan ayrılacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Güiza, şunları söyledi:

''Burada çok mutluyum. Her şey yolunda. 3 senelik kontratım var. Sonuna kadar devam edeceğim. Herkes bana güveniyor. Teknik direktörümüz Daum güveniyor. Gitmek gibi bir düşüncem yok. Sonuna kadar buradayım.''

HATASIZ KUL OLMAZ, KANARYA DA HATA YAPTI, DAUM ANLATTI...

[PAGE]

  
Daum, takımının yaptığı küçük hataları şöyle sıraladı:

''Bunu önce takımımla sonra sizinle konuşmak isterim. Genelde topa sahip olduğumuz zaman daha hızlı sahanın genişliğini kullanmak gerekiyor. Genelde bu maçta gördüğümüz gibi rakibimiz merkezi daha kapatmaya çalıştı. 10 futbolcuyla merkezde bulundu. Bunun için daha fazla kanatları kullanmak gerekiyor. Kendi duran toplarımızda alanları daha iyi kullanmak gerekiyor. Çoğu futbolcumuz aynı alanda bulundu. O pozisyonlarda ikinci sırayı da kullanmak lazım. Savunmada daha hızlı markaja girmek gerekiyor. Takım öğrenmeye hazır, her gün daha iyi olmaya hazır olan bir takımımız var.''

Cristian'ın bu tip maçlarda değerlendirilemeyeceğini anlatan Daum, rakip baskısı olacak maçlarda Brezilyalı ön liberonun daha iyi görüleceğini belirterek, ''Bugün iyi paslaşması vardı. Stratejik anlamda çok önemli bir oyuncumuz'' dedi.