BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  GÜNCEL

Darülaceze'de yolsuzluk operasyonu

Türkiye'nin en köklü hayır kurumlarından Darülaceze'de ortaya çıkan bu yolsuzluk iddiası kurumu fena sarstı...

Abone ol

Türkiye'nin en köklü hayır kurumlarından 114 yıldır kimsesizlere yuva olan Darülaceze'de 2006-2010 arasında avukat olarak çalışan Hatice Özdemir, 1 Haziran'da Şişli Başsavcılığı'na başvururak Darülaceze Müdürü ve İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut ile Müdür Yardımcıları İlhan Uğur ve Bülent Durgun hakkında "zimmet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap"tan suç duyurusunda bulundu.

Vatan gazetesinin haberine göre avukat Özdemir, savcılığa iddialara ilişkin 52 adet de belge verdi. Ancak soruşturmayı üstlenen savcı Tuncay Yardımcıoğlu, herhangi bir işlem yapmadan İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'na iddiaları araştırması için talepte bulundu.

DELİLLER YOK EDİLEMEZMİŞ!

Avukatın "delillerin yok edilebileceği" itirazı üzerine savcı, müfettiş görevlendirildiği için arama yapılmasına gerek olmadığı yönünde görüş bildirdi.

Avukat Özdemir bu kez İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Mahkeme Hakimi Bahar Tanrıverdi, geçen Pazartesi verdiği kararda, "savcı, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla yükümlüdür" ilkesine atıfta bulunarak arama kararı verdi.

Polis mahkeme kararı gereğince önceki gün ve dün, Darülaceze'de arama yaparak son 2 yıl içinde yapılan tüm ihale dosyaları ve belgelere el koydu.