BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  DÜNYA

Esad'dan halkına kimyasal bombardıman!

Esad'ın Humus bölgesindeki iki kentte, gübreleme uçaklarıyla sivil halk üzerine zehirli kimyasal maddeler attırdığı belirtildi.

Abone ol

Humus bölgesindeki iki kentte, gübreleme uçaklarıyla sivil halk üzerine zehirli kimyasal maddeler atıldığı iddia edildi.

Suriye Ayaklanması Bilgi Merkezi adlı grup, Humus bölgesindeki Rastan ve Telbiseh şehirlerinde gübreleme uçaklarından ne olduğu belirlenemeyen zehirli maddeler atıldığını iddia etti.

"Uçaklardan kimyasal materyallerin atıldığını biliyoruz ancak atılan maddelerin etkisinin ne olduğunu henüz bilmiyoruz" diyen grup yetkilileri, haberleşme kanalları kesildiği için son durumunun ne olduğunu bilemediklerini kaydetti. Suriye'nin sarin, tabun ve hardal gazı gibi çeşitli kimyasal silahlar barındırdığı kabul ediliyor. Kimyasal Silahlar Kongresi'ne üye olmayan 7 ülkeden biri olan Suriye bu iddiayı yalanlasa da, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Şam'ın caydırıcı politika adına kimyasal silah depoladığını raporlamıştı.

Öte yandan Avrupa ülkeleri de yeni BM tasarısında, yaptırımları veto edeceğini açıklayan Rusya ve Çin'in desteğini almak için Şam'a karşı 'derhal yaptırım'dan geri adım attı. Yeni tasarıda 'eylemcilere baskı sona ermezse' yaptırım tehdidi var.