BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi atlatan Burundi liderinden Eş Şebab uyarısı

Generallerin tutuklanmasıyla sonuçlanan başarısız darbe girişiminin ardından Burundi Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza halkı 'giderek büyüyen Eş Şebab tehlikesine karşı' uyardı. Muhalefet uyarının sıkı güvenlik yasaları için mazeret olduğunu savunuyor.

Abone ol

Geçen hafta düzenlenen ancak generallerin tutuklanmasıyla sonuçlanan başarısız darbe girişiminin ardından ülkenin Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza Burundi'ye döndü ve halkı 'giderek büyüyen Eş Şebab tehlikesine karşı' uyardı.

Nkurunziza, ülkesi Burundi'nin yanı sıra Kenya ve Uganda'nın da Somali'de etkin olan Eş Şebab tehlikesi altında olduğunu savundu.

Nkurunziza konuşmasında darbe girişimine ya da üöüncü kez devlet başkanlığına aday olmasının protesto edilmesine ise değinmedi.

Sıkı denetim için mazeret mi?

Başkent Bujumbura'daki BBC muhabiri Karen Allen, halkın Eş Şebab iddialarına kuşkuyla yaklaştığını söylüyor ve genel algının açıklamaların daha sıkı güvenlik yasaları için zemin hazırlama çabası olarak yorumlandığını aktarıyor.

Dün mahkemeye çıkarılan 18 kişi darbe girişimiyle suçlanmış ve dava başlamıştı.

Darbeyi planladığı iddia edilen General Godefroid Niyombare'nin ise nerede olduğu bilinmiyor.

Muhalefet Devlet Başkanı Nkurunziza'nın üçüncü kez seçime aday olmasını protesto etmek üzere Pazartesi günü sokaklarda olacaklarını söylediler.