BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Darbelerin fişlediği bakandan isyan

Darbelerden büyük zarar gördüğünü söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ fişlenenler arasında olduğunu ilan etti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde yaşananları unutmadıklarını belirterek, ''Ben de fişleneneler arasındayım. İlan ediyorum, bakan olduktan sonra o fişledikleri evrakları bana getirdiler. Ne hakları vardı beni fişlemeye, ne yapıyordum ben?'' diye sordu.

Akdağ, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa devir teslim töreninde 12 Eylülde yapılacak referandumun önemini anlattı.

Anayasa değişikliği için partizanlığa yenilmeye gerek olmadığını söyleyen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Hayatımızın üzerine bir karabasan gibi çöken 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat. Bunları unutmadık. Bizleri fişledikleri zamanları unutmadık. Ben de fişlenenler arasındayım. İlan ediyorum, bakan olduktan sonra o fişledikleri evrakı bana getirdiler. Ne hakları vardı beni fişlemeye, ne yapıyordum ben? Erzurum'da Recep Akdağ olarak, bir üniversite hocası olarak ne kötülük yaptım? Gecem, gündüzüm memleketin çocuklarını tedavi etmekti, başka bir iş bilmezdim ki ben. Ne hakla beni fişlediniz? Bu Anayasa bundan sonra bu milletin fişlenemeyeceğinin yazıldığı Anayasa olacak.''

İNEGÖL'DE MHP PARMAĞI

Devir teslim törenine katılan bir sanayicinin ''Son günlerde İnegöl'de, Dörtyol'da yaşanan provokasyonlar bizi tedirgin ediyor. Bu provokasyonlar 12 Eylüle kadar devam edecek mi'' şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

''Hükümet, İçişleri Bakanlığı ve istihbarat, gerekli çalışmaları yapıyor. Her türlü tedbiri almaya devam edecekler. Televizyona sirayet eden hususlar var. MHP Genel Başkanının gösterdiği bir işaret var. Gençlerin önemli bir bölümünün bu işareti yaparak, bu olayların içinde olduğunu siz de görüyorsunuz. Sayın Bahçeli desin ki, ben tek gencimi böyle görürsem partimden, gençlik kollarından, ülkü ocaklarından uzaklaştırırım.

İnegöl'de yaşanan olaylardan sonra gerekli kişiler gözaltına alındı. Ne cezası varsa verilecek. Şimdi çıkıp da o mahut denen işaretle ortalığı birbirine katmanın ne anlamı olabilir. MHP'nin işareti yapılarak, memlekete bir yarar falan sağlanmıyor, bunlar kardeşliğimizi zedeliyor. Onun için her fırsatta AK Parti'yi suçlayacağına bunu kontrol altına almalıdır.''