BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Darbecinin el yazısı şifrelerinde öyle şeyler yazıyor ki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini koordine eden Tümgeneral Sönmezateş'in odasından, 2 ay öncesine ait ABD'ye uçak bileti ile tutuklanan 22 generalin adlarının yazdığı notlar ortaya çıktı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen baskını koordine eden tutuklu Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Sönmezateş'in Kara Havacılık Okulu'ndaki odasında yapılan aramada el yazısı şifreli notlar bulundu. Notlarda isimleri bulunan 22 generalin tutuklandığı anlaşıldı. Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırıda 3'üncü helikopterden timlerin baskınını bizzat komuta eden ve yakalanıp tutuklandıktan sonra TSK'dan ihraç edilen Gökhan Şahin Sönmezateş ifadesinde, "Eşime söyleyin beni boşasın. Çocuklarım soyadını değiştirsin. Çünkü ben büyük bir suç işledim" diyerek suçunu itiraf etmişti.



13 MAYISTA MİAMİ'YE GİTTİ

Sabah'ın haberine göre, Darbe sonrası MİT Müsteşarı olması planlanan Sönmezateş'in Kara Havacılık Okulu'ndaki odasında yapılan aramada bir dizi evraka el konuldu. Ele geçirilen evraklar arasında Sönmezateş'in 15 Temmuz'dan 2 ay önce ABD'de olduğuna ilişkin uçak biletleri bulundu. Bilette, Sönmezateş'in, 13 Mayıs'ta İstanbul aktarmalı THY uçağıyla Miami'ye gittiği görüldü. Odada ayrıca el yazısı ile yazılmış bazı notlar da bulundu. Suç delili olarak el konulan notlardaki 22 generalin tutuklandığı anlaşıldı. İhanetin en büyük ayağını oluşturan havacı tümgenerallerden oluşan listede Hasan Hüseyin Demirarslan, Kubilay Selçuk, Cahit Bakır ve Hakan Evrim'in isimlerinin olduğu ortaya çıktı.

RÜTBELERİ GÜLEN TAKTI

Bulunan notlar arasında "önemli" olarak kodlanan sayfada, "Etimesgut Asker Hastanesi Hava Sağlık Muayene Merkezi"ne branşına göre atanması istenen personel listesine yer verildiği görüldü. Göz, kulak burun boğaz, dahiliye, ortopedi, üroloji, psikiyatri ve kardiyoloji bölümlerine atanması istenen havacı tabiplerin isimleri listede yazılıydı. "Ağustos atamalarında atanmasını beklediğimiz personel" şeklinde tutulan notun altında ise 3 kişinin ismine dikkat çekildi.

"PENSİLVANYA'YA ZİYARETE GİDİYOR"

El yazısı notlarda ayrıca hakkında tutuklama kararı bulunan ve FETÖ'nün YÖK imamı olduğu ileri sürülen Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın ismi yanında "KBB (Selam getirdi)" ibaresi ise dikkat çekti. Ayrıca Mehmet Karaduman isminin altına "Eşi türbanlı (piyon) pazartesi - perşembe oruç tutar. ABD'ye kongreye gidiyor. Pensilvanya'ya ziyarete gidiyor" yazıldığı saptandı. "89'da Fetullah Gülen'in Altunizade'ye götürüldüğü, teğmenlik rütbelerinin Gülen'e taktırıldığı" notu da yer aldı.

FETÖ ÜYELERİNE DAİR NOTLAR
Tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in odasında ele geçirilen belgeler arasında, 17 - 25 Aralık'tan sonra FETÖ ve üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalarda çıkan detaylara ilişkin tutulan notların bulunması da kuşkulara yol açtı. "5 Kategori" diye başlıklandırılan notlarda "1. Grup: Tanıdık, (F.G. duymuş), 2. Grup: Sempatizan (iyi örgüt, yüzde 60), 3. Grup: Bağlı, 4. Grup: Güvenilir, 5. Grup: Sadık (Geri dönüşü yok ölüme gider. 1980 yerin yapılanması) şeklinde tanımlanıyor. GATA'ya ilişkin tutulan notlarda ise "Geçici sağlık kurullarının son 5 yılı inceleyelim. Yüzde 80-90 aynı doktorlar" denildiği de görüldü.