BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.510,79
HABER /  DÜNYA

Danimarka Türkiye haberi ile çalkalanıyor!

Bodrum'da bir otelde tatil yaparken zehirlenen 82 turist haberi Danimarka'da büyük yankı uyandırdı...

Abone ol

Danimarka’nın en büyük seyahat acentelerinden Spies ile Türkiye’ye seyahat eden Danimarkalıların yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırılmaları ülkede geniş yankı uyandırdı.

Danimarka medyasında yer alan haberlerde Bodrum yakınlarında bir otelde kalan 17 si Danimarkalı 82 turistin yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

Mesleği aşçılık olan 36 yaşındaki Camilla Höjgaard, 11 yaşındaki oğlu ile birlikte hastaneye kaldırıldıklarını belirterek “Sadece bir hafta yaz tatilim vardı ama o da cehenneme döndü. Çarşamba günü mide ağrıları, ishal ve kusma başladı. Perşembe günü artınca o gün akşam hastaneye kaldırıldık. Çocuklar da gündüzden hastalanmışlardı. Daha sonra Spies seyahat acentesini arayarak otelimizi değiştirdik ama faydası yok çünkü hepimiz hastayız” dedi. Camilla Höjgaard, bir aşçı olarak otelde Çarşamba günü sabah kahvaltısında servis edilen omlet ve kreplerin tam pişmemiş ve bayat olduğunu fark ettiğini muhtemelen herkesin bu nedenle hastalandığını söyledi.

Spies Seyahat Acentesi Sözcüsü Torben Andersen, Bodrum’a gönderdikleri turistlerden 17’sinin hastalandığını doğrulayarak, olayın Türk turizmini baltaladığını söyledi. Danimarka’nın tanınmış seyahat acenteleri Spies, Star Tour, ve Scanway gibi acenteler, olaydan sonra Danimarkalı turistlerin Türkiye için rezervasyon yaptırırken daha dikkatli davrandıklarını ve oteller hakkında çok soru sormaya başladıklarını belirterek, Türk makamlarının Turistik yerlerde kontrolleri arttırması, benzeri olayların tekrar etmemesi için gayret göstermesi gerektiğini söylediler.