BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Damarlarındaki asil kanı kirletme!

Türkiye Kamu-Sen uyuşturucuya karşı kampanya başlattı. Atatürk'ün gençliğe hitabe'sine gönderme yapıldı.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen, ''Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme'' sloganıyla gençlere yönelik sigara ve uyuşturucu karşıtı kampanya başlattı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu, Türkiye'de son dönemde yapılan araştırmaların, sigara ve uyuşturucu kullanımına ilköğretim okullarındaki öğrenciler arasında bile rastlandığını gösterdiğini söyledi.

Bu tehlikeler karşısında gençleri ve öğrencileri etkilemeyi, söz konusu zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı amaçlayan bir kampanya başlatma kararı aldıklarını ifade eden Azizoğlu, bu kapsamda hazırladıkları afiş taslaklarını öğrencilere gösterdiklerini ve aldıkları tepkiler doğrultusunda kampanyanın ilk afişini hazırladıklarını belirtti.

Azizoğlu, manevi bir muhasebe yapılması ve bu yolla kampanyanın daha fazla öğrenci üzerinde etkili olması için Atatürk'ün ''Gençliğe Hitabe''sine de gönderme yapan, ''Ey Türk Gençliği... Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme'' sloganını kullanmayı seçtiklerini bildirdi.

Kırık enjektördeki USA, AB yazısı
Ahmet Azizoğlu, kampanya afişinde yer alan kırık enjektör üzerindeki ''USA'' ve ''AB'' yazılarıyla ilgili olarak ''Sigara ve uyuşturucunun yanı sıra bilgi ve görüntü kirliliğinden kaynaklanan bir kültür erozyonu tehlikesi de var. Uyuşturucu kullanımı ve bu yöndeki özenti Batı'dan yayılıyor. Çeşitli araçlarla da bizim gençlerimizi etkiliyor. Kampanyayla, uyuşturucu kullanma fikrini özendirecek kültür konusunda da gençleri uyarmayı amaçlıyoruz. Hep Doğu'dan Batı'ya giden bir uyuşturucudan söz ediliyor. Oysa son dönemde sentetik uyuşturucu kullanımında artış görülüyor. Sentetik uyuşturucular da Batı kaynaklı olarak dünyanın diğer bölgelerine yayılıyor'' dedi.

Azizoğlu, kampanyayı, hazırlayacakları afişler bu konudaki etkinliklerle sürdüreceklerini belirtti.