BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dalyan'da 'Kabotaj Bayramı' kutlaması

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi’nde ‘Kabotaj Bayramı’ kutlamalarında renkli görüntüler yaşandı.

Abone ol

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi’nde ‘Kabotaj Bayramı’ kutlamaları kapsamında düzenlenen yağlı direk yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

İztuzu Sahili’nde yapılan törene CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J.Kd. Üstğm. Cumali Tosun, Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve Dalyan J.Karakol Komutanı J.Teğm. Gürsel Keklik ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

İzzutu Sahili’nde yapılan tören önce Deniz Şehitleri için Milletvekili Dr. Ali Arslan, Kaymakam Mustafa Gürdal ve Belediye Başkanı Arif Sarı tarafından denize çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Belediye Başkanı Arif Sarı, “Dalyan Belediyesi olarak her yıl Deniz Şehitleri ve Kabotaj Bayramı, teknelerle kanaldan gelinerek İztuzu Sahilinde kutlanır. Bu yılda belediye olarak çeşitli etkinlikler düzenledik. Hepinize iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından 15 yaş altı erkekler, 15 yaş altı kızlar ve 15 yaş üstü kız ve erkekler arasında yüzme yarışı düzenlendi. Yarışmalarda ilk üçe giren yüzücüleri çeşitli ödüller verildi.

Etkinliğin son bölümünde ise yağlı direk yarışması yapıldı. Son üç yıldır şampiyonluğu elinde bulunduran Kadir Yiğit bu kez direkteki bayrağı alamayarak, bayrağı rakibi Rasih Koçyiğit’te kaptırdı. Zor şartlar altında uzun yağlı direği başarılı olarak yürüyüp, Türk Bayrağı’nı alan Rasih Koçyiğit ödül olarak konan çeyrek altını aldı.

Dalyan’daki Kabataj Bayramı etkinlikleri akşam saatlerinde Türk Halk Müziği ve İzmir Radyo Sanatçısı Selcan Gökçen Şahin ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar’ın katılacağı halk konseri ile devam edecek.