BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te damacana su satışları patladı

Kilis'te, Belediyeye ait su arıtma tesisindeki arıza nedeniyle damacana su satışlarında patlama yaşanıyor.

Abone ol

Kilis'in su ihtiyacının karışlandığı su arıtma tesisindeki arıza nedeniyle kente verilen suyun kalitesinin düşmesi üzerine vatandaşlar içme suyu için satılan hazır suya yöneldi.

Kilis'te, 28 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrası Seve Barajı'ndan arıtma tesislerine kirli ve çamurlu suyun gelmesi nedeniyle arıtma tesisinde arıza oluşurken, Kilis Belediyesi Seve Barajı'ndan gelen suyu kente vermemeye başladı.

Kente verilen suyun rengi ve kokusu nedeniyle vatandaşları su içmemeleri konusunda uyardı. Kilis Belediyesi arıtma sistemindeki arızanın girdirilinceye kadar Narlıca ve Yeniyapan su kaynaklarından Kilis şehir şebekesinin beslenmeye başladı.

Vatandaşlar, içme suyu ihtiyacını çeşmelerden ve sondaj kuyularından karşılarken, kentin büyük bölümü satılan damacana suyuna yöneldi.

Su satıcıları, damacana suyu satışlarında büyük patlama yaşandığını belirterek, "3 ile 6 TL arasında değişen fiyatlarla satılan suya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İşlerimiz geçen yaza oranla çok iyi, satışlardan memnunuz" şeklinde konuştular.