BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  DÜNYA

DAHA FAZLA YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR”

Suriye’nin en büyük mülteci kampı olan Atme Kampı’nın Lideri Yakzan Shishakly, uluslararası topluma, Suriye’deki insanların acısını hafiflet...

Abone ol

Suriye’nin en büyük mülteci kampı olan Atme Kampı’nın Lideri Yakzan Shishakly, uluslararası topluma, Suriye’deki insanların acısını hafifletmek için çabalarını arttırması yönünde yeniden çağrıda bulunarak, daha fazla tereddüt edilmesi halinde ölü sayısının yükseleceği konusunda uyardı.
İHA’ya açıklamalarda bulunan Shishakly, “Bir miktar yiyecek ve giyecek alıyoruz ancak daha fazlasına ihtiyacımız var. Daha fazla yardıma, daha fazla tıbbi malzemeye ihtiyacımız var. Artık küçük bir kasaba gibiyiz” şeklinde konuştu.
Yakzan Shishakly, Türkiye sınırında bulunan kampta 28 binin üzerinde mültecinin bulunduğunu, ayrıca her gün 150’den fazla kişinin de kampa akın ettiğini ifade ederek, yeni gelen mültecilerin hâlihazırda yetersiz olan kaynakları daha da zorladığını dile getirdi.
Türk hükümetinin, Türk Kızılayı aracılığıyla kampa yiyecek takviyesi yaptığını ve kampa ulaşım sağladığını söyleyen Shishakly, Atme Kampı’nın yine de uluslararası toplumun yardımına ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Shishakly, “Mültecilerin sayısı çok yüksek ve etrafta diğer bir sürü kamplar var. Sayı gittikçe artıyor ve BM’nin gerçekten Suriye’ye girmesi gerekiyor ancak UNHCR gibi onlar da girmiyorlar” ifadelerinde bulundu. Her şeye rağmen umudunu kaybetmediğini dile getiren Yakzan Shishakly, “İnsanlar kazanıyor. Bütün tarih boyunca da insanlar kazanacak ve diktatörlüğün üstesinden gelecekler. Ancak bunun için herkesin, dünyadaki bütün özgürlük savaşçılarının yardımına ihtiyacımız var” dedi.
(İHA)